25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.12.2022 15:30 | Son Güncelleme: 01.12.2022 15:36

Sanna Marin ve Jacinda Ardern'dan cinsiyetçi soruya tepki

Yeni Zelanda'ya resmi ziyarette bulunan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ve mevkidaşı Jacinda Ardern, bir gazetecinin kendilerine yönelttiği yaş ve cinsiyet sorusuna tepki gösterdi
Sanna Marin ve Jacinda Ardern'dan cinsiyetçi soruya tepki

Dünyanın en genç hükümet başkanlarından ikisi olan 37 yaşındaki Sanna Marin ve 42 yaşındaki Jacinda Ardern, Yeni Zelanda'ya yaptığı ilk ziyaretin amacını soran bir gazeteciye sert bir yanıt verdi.

Obama ile Key'e soruldu mu?

İlk olarak konuşan Yeni Zelanda Başbakanı Ardern gazetecinin "Pek çok insan ikinizin sadece benzer yaşlarda olduğunuz ve pek çok ortak noktanız olduğu için mi bir araya geldiğinizi merak edecektir" yönündeki sorusunu yarım keserek "ABD eski Başkanı Barack Obama ve Yeni Zelandaeski Başbakanı John Key'e benzer yaşlarda olduğu için tanışıp tanışmadıklarını soran olup olmadığını merak ediyorum" yanıtını verdi.

"Elbette siyasette erkeklerin oranı daha yüksek, bu bir gerçek. İki kadının bir araya gelmesi sadece cinsiyetlerinden kaynaklanmıyor" diyerek sözlerine devam eden Ardern'e destek Fin mevkidaşı Sanna Marin'den geldi. 37 yaşındaki Marin, iki ülke arasındaki artan ticari bağlara vurgu yaparak, "Başbakan olduğumuz için bir araya geliyoruz" dedi. Marin güney yarımküre ziyaretini bu hafta sonunda Avustralya'da tamamlayacak.