29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.08.2023 11:56 | Son Güncelleme: 18.08.2023 12:12

Sansür soruşturması genişliyor: ABD Temsilciler Meclisi, FBI Direktörü ve Adalet Bakanı'nı ifadeye çağırdı

ABD'de Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi, FBI Direktörü Christopher Wray ve Adalet Bakanı Merrick Garland’ı, halihazırda yürüyen bir sansür soruşturması kapsamında ifadeye çağırdı
Fotoğraf: FBI Direktörü Christopher Wray
Fotoğraf: FBI Direktörü Christopher Wray

Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi'nden yapılan açıklamada, Komite Başkanı Jim Jordan'ın, birer mektup göndererek FBI Direktörü Christopher Wray ve ABD Adalet Bakanı Merrick Garland'ı ifadeye çağırdığı belirtildi. Açıklamada, Jordan'ın FBI, Adalet Bakanlığı, özel şirketler ve diğer üçüncü taraf kuruluşlar arasındaki yazışmaları talep ettiği bildirildi.

Komite, ilk olarak 18 Nisan’da FBI ve Adalet Bakanlığı'na soruşturmaya gönüllü katılmaları talebinde bulunmuş ancak Bakanlık bugüne kadar işbirliğinden büyük ölçüde kaçınmıştı.

Jordan, mektuplarda, Adalet Bakanlığı yetkililerinin sosyal medya ve teknoloji şirketlerine ne ölçüde sansür yapılması için baskı uyguladığına ya da onlarla çalışılıp çalışılmadığına bakılmasının önemli olduğunu ifade etti. Açıklamada, Jordan’ın, FBI ve Adalet Bakanlığından çevrim içi içerik denetleme ve istenmeyen konuşmaların yasaklanmasına ilişkin dokümanları talep ettiği belirtildi. 

Kaynak: AA