01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.04.2022 16:48 | Son Güncelleme: 12.04.2022 17:04

Sean Penn: Artık Rusya'ya karşı silahlanmayı düşünüyorum

Rusya saldırısının belgeselini çekmek için ilk günlerden Ukrayna'ya giden hatta Devlet Başkanı Zelenskiy'le görüşen Sean Penn, savaş alanına dönmek istediğini söyledi. Rusya'ya karşı silahlanmayı düşündüğünü belirten 61 yaşındaki oyuncu, "Sadece ne katkı sağlayabileceğimden emin olamıyorum" dedi
Sean Penn: Artık Rusya'ya karşı silahlanmayı düşünüyorum

Rusya'nın Ukrayna'yı istilasıyla ilgili VICE belgeseli için savaşın ilk günlerinde Ukrayna'da bulunan Oscar ödüllü oyuncu Sean Penn, Hollywood Authentic'e yaptığı açıklamada "Ukrayna'ya dönme niyetim var. Ama aptal değilim, ne katkı sağlayabileceğimden emin olamıyorum" dedi.

 "Hayattaki yerim buna elverişli değil"

Ukrayna'da yaşadıklarına da değinen Penn "Son seferimde orada daha uzun kalmamı sağlayabilecek tek olası neden, elimde bir tüfek tutmamdı" dedi. Penn "Yani, hayattaki yerim bunu yapmaya elverişli değil ancak Ukrayna'daysanız savaşma fikri aklınızdan geçmek zorunda. Bir de şöyle bir şey düşünüyorsunuz: Kaçıncı yüzyıldayız?" diye sordu. 

Benzin istasyonunda isyan

61 yaşındaki oyuncu, "Geçen gün Brentwood'daki benzin istasyonundaydım ve artık Rusya'ya karşı silahlanmayı düşünüyorum. Bu nasıl bir şey böyle?" diye sordu.

Öne çıkan isimlerden biri

Daha önce ABD'nin Ukrayna'yı ve halkını desteklemek için elinden geleni ardına koymamaya ya da aksi halde Amerika'yı umduğu gibi olmayı unutmaya çağıran Penn, Rusya aleyhindeki konuşmalarıyla öne çıkan isimlerden biri oldu. Oyuncunun 2010'da kurduğu kâr amacı gütmeyen Community Organised Relief Effort (CORE) kuruluşu şu anda Polonya'daki Ukraynalı mültecilere destek veriyor. Penn, "Mültecileri kabul eden tarafta, Polonya'da CORE'la yapacak çok şeyim var" dedi.

Sean Penn, Belgesel için de daha fazla çekim yapıyorum ama bunun kıymetinin ne olacağını son dakikada değerlendireceğim.Uzun vadede belgesellerin gerçekten de bir şeyleri değiştirdiğinin somut bir kanıtı yok. Hiç yok. Yalnızca umut verebileceklerini biliyoruz" diye konuştu.

Kaynaklar: New York Post, Variety, Independent Türkçe