29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 10.04.2023 20:50 | Son Güncelleme: 10.04.2023 20:53

Silahlı saldırı sonrası Biden Cumhuriyetçileri harekete geçmeye çağırdı

ABD Başkanı Joe Biden, 5 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından Kongre'deki Cumhuriyetçilere, harekete geçme çağrısında bulundu
Silahlı saldırı sonrası Biden Cumhuriyetçileri harekete geçmeye çağırdı

Biden, Kentucky eyaletinin Louisville kentinde bir bankada meydana gelen ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin Twitter'dan paylaşım yaptı.

Joe Biden, "Milletimiz bir kez daha anlamsız bir silahlı şiddet eyleminin ardından yas tutuyor. Jill ve ben bugünkü silahlı saldırıda hayatını kaybedenler ve saldırıdan etkilenenler için dua ediyoruz. Çok sayıda Amerikalı, (silahsızlandırma konusundaki) eylemsizliğin bedelini hayatlarıyla ödüyor. Kongre'deki Cumhuriyetçiler, topluluklarımızı korumak için ne zaman harekete geçecek?" ifadesini kullandı.

Louisville Metro Polisi Departmanı (LMPD) tarafından yapılan açıklamada, sabah saatlerinde Louisville şehir merkezinde, Old National adlı bankanın içindeki "aktif bir silahlı saldırgana" müdahale edildiği belirtilmişti. İlk belirlemelere göre, saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiği, biri polis 6 kişinin de yaralandığı aktarılmıştı. Saldırıyla ilgili incelemeler sürüyor.

Silahlar yasaklanmalı

ABD'de artan silahlı saldırı olaylarına karşı Biden, kapsamlı sabıka kaydı kontrollerinin gerekliliğini ve silahların yasaklanması gerektiğini savunuyor ve Kongre'yi de sıklıkla silahsızlanma konusunda ilgili düzenlemeleri içeren yasa tasarısını geçirmeye çağırıyor.

Kaynak: AA