29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 06.04.2023 17:21 | Son Güncelleme: 06.04.2023 18:20

Silvio Berlusconi akciğer enfeksiyonu tedavisi için yoğun bakıma kaldırıldı

İtalya Eski Başbakanı ve merkez sağ Forza Italia (FI) Partisi'nin başkanı Silvio Berlusconi'nin akciğer enfeksiyonu tedavisi için yoğun bakımda tedavi gördüğü açıklandı
Silvio Berlusconi akciğer enfeksiyonu tedavisi için yoğun bakıma kaldırıldı

Sağlık sorunları sebebiyle bir hafta aranın ardından dün yine Milano'daki San Raffaele Hastanesi'ne kaldırılan 86 yaşındaki İtalya Eski Başbakanı ve merkez sağ Forza Italia (FI) Partisi'nin başkanı Silvio Berlusconi'nin durumuna ilişkin doktorları Prof. Alberto Zangrillo ile Prof. Fabio Ciceri yazılı bir açıklama yaptı.

Doktorlar "Başkan Berlusconi, akciğer enfeksiyonu tedavisi için yoğun bakıma kaldırıldı. Bir süredir kronik miyelomonositik lösemi tanısı mevcuttu. Enfeksiyöz durumu da buna bağlı. Akut lösemiye ilerleme durumu yok. Tedavi stratejisi, akciğer enfeksiyonunu sitoredüktif tedaviyle iyileştirmek" ifadelerini söyledi. Söz konusu tedavinin amacının, mevcut rahatsızlığın negatif etkilerini sınırlamak ve önceden var olan klinik durumun düzeltilmesi olduğu belirtildi.

Olayın geçmişi

Berlusconi, 27 Mart'ta kontrol maksatlı San Raffaele Hastanesi'ne kaldırılmış, üç gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilmişti. Deneyimli politikacı, daha önce Ocak 2022'de San Raffaele Hastanesine yatmış ve kontroller için 8 gün burada kalmıştı. İtalya'da 1994 ile 2011 yılları arasında toplamda en uzun süre başbakanlık yapan isim olan Berlusconi, Eylül 2020'de Kovid-19'a yakalanmış, iki haftalık sıkıntılı bir tedavi sürecinin ardından iyileşebilmişti. Berlusconi, hastane çıkışında "Bu sefer de atlatmayı başardım" demişti.

Lösemi (Kan Kanseri) nedir?

Lösemi, kan hücrelerinin özellikle de akyuvarların normalin üzerinde çoğalması ile kendini gösteren bir kanser türüdür. Lösemiler, vücuttaki kan üretim sistemini (lenfatik sistem ve kemik iliği) etkileyen kanserlerdir. Lösemiler akut veya kronik olarak (mikroskoptaki görünüşlerine göre alt gruplara ayrılırlar) ve tümörün yayılım ve gelişim özelliklerine göre sınıflandırılırlar. Genel olarak, akut lösemiler çocuklarda ortaya çıkarken, kronik lösemiler daha çok yetişkinlerde görülme eğilimindedirler. Kan kanserinin hücre tipine göre (myeloid, lenfoid gibi) ve hastalığın süresine göre (akut, kronik) çeşitleri vardır.

Lösemi tedavisi

Tedavi şemaları hastalığın tiplerine ve safhalarına göre değişiklik gösterir. Radyoterapi, kemoterapi, immunoterapi ve kemik iliği nakli başlıca tedavi şekilleridir.

 

Kaynak: AA