27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.03.2023 14:00 | Son Güncelleme: 25.03.2023 17:08

Sosyal medyada tepki çekti: Macron, TV röportajı sırasında lüks saatini çıkardı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un katıldığı bir televizyon programında, elleri masanın altındayken saatini çıkarması öfkeyle karşılandı. Élysée Sarayı, Macron'un saati masaya çarptığı için çıkardığını açıkladı. Yine de halk cumhurbaşkanını zenginlerin başkanı olarak eleştirdi
Sosyal medyada tepki çekti: Macron, TV röportajı sırasında lüks saatini çıkardı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkede emeklilik reformu tartışmaları sürerken bir televizyon röportajı sırasında lüks saatini takmadı. Programı izleyenler bu durumu fark ederek sosyal medyada eleştirdi. 

Hükümetin emeklilik yaşını 62'den 64'e çıkarmasında karşı çıkan 1 milyondan fazla protestocu Fransa'nın dört bir yanında gösteri yapıyor. Konuya ilişkin eleştirilere yanıt vermek için de Macron, Çarşamba günü bir televizyon programına katıldı. Ancak program sonrası Macron kibirli olduğu suçlamalarıyla karşılaştı. Sosyal medyada eleştiride bulunanlar, Macron'un 80 bin Euro değerindeki bir saati elleri masanın altındayken gizlice çıkardığını öne sürdü. Bazılar ise lüks olarak tanımlanan saatin 2 bin 400 euro olduğunu savundu. 

Elysee Sarayı temsilcileri, Macron'un 30 dakikalık ana haber bülteni röportajını verirken masanın üzerinde takırdadığı için saati çıkardığını söyleyerek tartışmaya son vermeye çalıştı. Saati çıkarmadan önce, röportajın yaklaşık 10. dakikasında, Macron kollarını masaya dayadığında bir tıkırtı duyuldu. Daha sonra ellerini masanın altına koydu. Ellerini yeniden masaya koyduğunda sol bileğindeki saat yoktu.

"Zenginlerin başkanı"

Bu hareket, Macron'un 2017 ve 2022 seçim kampanyalarının kilit taşı olan hükümetin emeklilik yasasına yönelik yaygın bir öfkenin olduğu Fransa'da hızla yankı buldu. Programa dair videolar viral oldu. Radikal sol La France Insoumise (LFI) partisi milletvekili Farida Amrani, "Zenginlerin başkanı adını hiç bu kadar iyi taşımamıştı" yorumunu yaptı. 

Saatin tam değeri bilinmiyor. Fransız medyası saatin Fransız Bell & Ross şirketi tarafından yapıldığını ve 1,600 ila 2,400 Euro arasında bir fiyata mal olduğunu öne sürdü. Élysée'den yapılan açıklamada ise, "Başkan saatini saklamak için değil, masaya şiddetli bir şekilde çarptığı için çıkardı. Ses, sosyal medyada paylaşılan videonun başlangıcından sadece birkaç saniye önce net bir şekilde duyulmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Macron'un çevresinden ismi açıklanmayan bir kaynak Fransız medyasına, "Bir buçuk yıldan fazla bir süredir sık sık takıyor. Örneğin Instagram hesabında ve Soazig de la Moissonnière'in resmi fotoğrafında görebilirsiniz... Katar'daki 2022 Dünya Kupası finali ve geçen Aralık ayında Washington'a yaptığı devlet ziyareti de dahil olmak üzere diğer etkinliklerde de taktı o saati" dedi.