18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.07.2024 19:50 | Son Güncelleme: 14.07.2024 19:53

Suikast girişimi Biden'ı harekete geçirdi: Trump aleyhine seçim kampanyası durduruldu, TV reklamları kaldırıldı

ABD Başkanı Joe Biden'ın yürüttüğü seçim kampanyası, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'a düzenlenen suikast girişiminin ardından durduruldu, televizyon reklamları kaldırıldı. Seçim kampanyasını yürüten ekip, bundan sonra Trump'ı doğrudan hedef almak yerine daha farklı bir yol izleyecek
Suikast girişimi Biden'ı harekete geçirdi: Trump aleyhine seçim kampanyası durduruldu, TV reklamları kaldırıldı

Cumartesi günkü silahlı saldırıdan birkaç saat sonra Biden'ın kampanyası televizyon reklamlarını kaldırdı ve Trump'ın aleyhine yürütülen kampanyaları durduruldu. Adlarının açıklanmaması kaydıyla konuşan kampanya yetkililerine göre, Beyaz Saray ve Biden'ın kampanyası, önümüzdeki günlerde Trump'a saldırmak yerine, Başkan'ın İsrail-Gazze çatışmasıyla ilgili kampüs protestolarının yarattığı düzensizliği sert bir şekilde eleştirmesi de dahil olmak üzere her türlü siyasi şiddeti kınayan yönü öne çıkarılacak.

Bir kampanya yetkilisi suikast girişimiyle ilgili olarak "Bu her şeyi değiştirir" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hâlâ değerlendirme yapıyoruz. Trump'a karşı dava açmak, o bölünmüş ekranı çizmek çok daha zorlaşacak. Başkan tansiyonu düşürmeye çalışıyor"

Suikast girişimi Biden'ın çekilmesi yönündeki baskıyı hafifletebilir

Biden'ın kampanya yetkilileri, suikast girişimi sonrası Biden'ın yarıştan çekilmesi için gelen baskının azalmasını beklediklerini söyledi. Temsilciler Meclisi ve Senato'daki bazı Demokratlar, Biden'ın Haziran ayında Trump'la girdiği münazarada sergilediği sarsıcı performansın ardından kamuoyuna açık bir şekilde adaylıktan çekilmesi çağrısında bulunmuştu.

Yetkililer, Biden'ın Pazartesi günü Teksas'taki Lyndon B. Johnson başkanlık kütüphanesine yapmayı planladığı gezinin gözden geçirildiğini ve iptal edilebileceğini söyledi. Silahlı saldırı, Biden'ın 2020'de Trump'a karşı az bir farkla kazandığı Pennsylvania'da gerçekleştiği için bazı siyasi stratejistlere göre bu olay, Trump'a sempati duyan seçmenlerin Cumhuriyetçilere katılımını artırabilir.

Trump'un vurulmasının büyük etkileri olacak

Cumhuriyetçi anketçi Frank Luntz sosyal medyada "Bu, Trump'ın Pennsylvania'yı alacağını garanti etmiyor ancak Joe Biden için uzun ve dolambaçlı yol daha da uzun ve rüzgarlı hale geldi. George Floyd'un başına gelenlerin on milyonlarca Amerikalı üzerinde kalıcı bir etkisi olduğu gibi, Donald Trump'ın vurulması da tetikçinin asla amaçlamadığı bir şekilde önemli bir sonuç doğuracak"