23 Eylül 2026, Çarşamba
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 23.09.2026 17:03 | Son Güncelleme: 23.09.2026 17:32

Suriye lideri Şara: Trump'a New Jersey'i İsrail'e vermesini söyledim

Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinde İsrail'e toprak verme fikrine karşı çıktığını belirtti. Şara ayrıca Trump'a yaptığı 'New Jersey' şakasını da basınla paylaştı
Suriye lideri Şara: Trump'a New Jersey'i İsrail'e vermesini söyledim

Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara, Birleşmiş Milletler Genel Kurul görüşmeleri kapsamında katıldığı bir panelde, ABD Başkanı Donald Trump ile Golan Tepeleri'nin işgali ve egemenliği üzerine gerçekleştirdiği dikkat çekici bir diyaloğu kamuoyuna aktardı.

Trump’ın Suriye’ye yönelik uygulanan yaptırımları kaldırma kararını "tarihi" olarak nitelendiren ve kendisine büyük saygı duyduğunu belirten Şara, ABD Başkanı ile son derece özel bir ilişki kurduklarını ifade etti.

'New Jersey Trump'ın olabilir ama Golan Tepeleri değil'

Şara, Beyaz Saray ziyareti sırasında Trump'ın ABD'nin Golan Tepeleri üzerindeki İsrail egemenliğini tanıma kararına değinmesi üzerine aralarında geçen esprili konuşmayı şu sözlerle anlattı:

"Kendisine şakayla karışık, 'Eğer İsrail'e toprak vermeye bu kadar meraklıysanız neden New Jersey'yi vermiyorsunuz?' diye sordum. New Jersey'nin Demokratların kalesi olduğunu ve zaten Başkan Trump'a oy vermediklerini, dolayısıyla orayı İsrail'e devretmenin iyi bir fikir olabileceğini söyledim.

Trump New Jersey'ye sahip olabilir ancak Golan Tepeleri'ne sahip değil. Bu şakanın ötesinde gerçek şu ki; Golan Tepeleri oranın halkına aittir. Ne bir Suriye Devlet Başkanı'nın ne de bir ABD Başkanı'nın bu toprakları başkasına devretme yetkisi vardır."

Kaynak: Gazete Oksijen