28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.10.2023 04:44 | Son Güncelleme: 13.10.2023 09:21

Tel Aviv’de sokaklar boş insanlar şokta

Oksijen, Hamas saldırısına hedef olan İsrail’de sokakların nabzını tuttu. Tel Aviv’de insanlar halen olayın şokunu atlatabilmiş değil, evlerinden çıkmaya bile korkuyorlar
Hamaslılar’ın tekno müzik festivalinden esir aldığı gençlerin görüntüleri tüm dünyada dehşet uyandırdı. (Fotoğraf: Getty Images)
Hamaslılar’ın tekno müzik festivalinden esir aldığı gençlerin görüntüleri tüm dünyada dehşet uyandırdı. (Fotoğraf: Getty Images)

7 Ekim’deki Hamas baskını İsrail’in tarihinde sivillere karşı gerçekleşmiş en büyük terör saldırısıydı. En büyük kıyımın yaşandığı tekno festivalinden yaralı kurtulan Mey Swisa, hayatının en korkunç anlarını günlerdir saklandığı sığınaktan Oksijen’e anlattı. Arkadaşlarıyla beraber önce gökyüzünde roketler gördüklerini, buna da bir nebze alışık olduklarını söyleyen Swisa, yine de tedirgin olup polisi aradığını ve polisin kendisine festival alanında kalması gerektiğini söylediğini ifade etti. “Arabayla alana gelip gördükleri herkese ateş etmeye başladılar. Bizi öldürmek istiyorlardı” diyen 23 yaşındaki Swisa, kaçarken bir arkadaşıyla beraber bir arabaya sığındıklarını ve militanların yanlarına kadar geldiklerini anlattı ve hikayesine şöyle devam etti: “Yalnızca dua ediyorduk. Yapabileceğimiz hiçbir şey yoktu. Ateş ettiklerini duyabiliyorduk, konuştuklarını duyabiliyorduk. Neredeyse nefeslerini hissediyorduk. O an içimde ailemle, sevdiklerimle vedalaştım. Bizi gördüler. Neden bilmiyorum, belki ölü olduğumuzu sandılar ve bize ateş etmediler.”