11 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.06.2023 16:00 | Son Güncelleme: 14.06.2023 16:31

The Guardian yazdı: Melania Trump, kocasının akıbetini bekliyor

The Guardian yazarı Arwa Mahdawi'ye göre Donald Trump'ın kızı Ivanka çoktan babasından uzaklaştı. Ancak Melania Trump, kamuoyunda çok fazla eşiyle görülmese de hala onu destekliyor. Aileye yakın kaynaklara göre Melania, kocasının akıbetini bekliyor: Ya hapse girecek ya başkan olacak
Fotoğraf: Saul Martinez/The New York Times
Fotoğraf: Saul Martinez/The New York Times

Trump ailesi sirkine hoş geldiniz: Donald baş palyaço, Melania ise modern zamanların Houdini'si*. Eski first lady ortadan kaybolma eylemleriyle tanınıyor, rutin olarak uzun sürelerle halkın gözünden kayboluyor. Sonunda kocasını terk edip etmediğine dair spekülasyonlara yol açıyor ve nerede olduğuna dair komplo teorilerini körüklüyor. Ancak şimdi Melania ortadan kaybolmadığı için manşetlerde. Gizli belgeleri Mar-a-Lago'da yasadışı olarak saklamakla suçlanan ve bunu reddeden Donald Trump'ın başı şimdiye kadar girdiği en büyük belada ve Melania'nın onu yüzde 100 desteklediği söyleniyor.

"Melania neye imza attığını biliyor"

New York Post'un haberine göre, Trump'lara yakın ve ismini vermek istemeyen bir kaynak, Melania'nın ihtiyaç anında eşinin yanında olacağı konusunda herkesi rahatlatmak istiyor. İsmi açıklanmayan bir başka kaynak ise çok gizli belgeleri yanlış kullanmaktan dolayı 37 maddelik federal bir iddianameyle karşı karşıya kalmanın bazı aileler için bir kriz teşkil etse de, Trump dünyasında bunun sadece sıradan bir gün olduğunu ima etti. İçeriden bir kaynak "Bu tür şeylerle uğraşmaya alışkınlar" dedi. Yine ismi açıklanmayan bir başka kaynak ise şunları söyledi: Melania neye imza attığını biliyor. Bekle ve gör pozisyonunda. Donald Trump ya hapse girecek ya da başkan olacak. Ya da ikisi birden.

Nadiren birlikte görülüyorlar

Elbette eylemler, New York Post'taki anonim kaynakların sözlerinden daha elle tutulur olacaktır. Ancak Melania'nın eylemleri sessiz kaldı. Slovenya'ya tek yön bilet almamış olabilir (bildiğimiz kadarıyla) ama kocasının yanına yapışmış, mendiline sarılıp hıçkıra hıçkıra ağlayan ve masumiyetini ilan eden biri de değil. Gerçekten de ikili nadiren aynı ortamda bulunuyor. Trump geçen hafta kendi iddianamesinin haberini verdiğinde, New Jersey'deki Bedminster golf kulübündeydi: yasal sorunlarını dair sosyal medya hesabından paylaşım yaptı ardından bir DJ seti eşliğinde yemek yedi. 

Melania ise o sırada New York'ta güneş gözlükleriyle dolaşmakla meşguldü. Ama belki de bıkmıştır: iddianame sonrası DJ seti bir gelenek haline gelmiş gibi görünüyor. Trump'ın Nisan ayında Mar-a-Lago'da, Amerikan tarihinde suçlanan ilk eski başkan olduktan sadece birkaç saat sonra (bu sefer de iş kayıtlarında tahrifat yaptığı gerekçesiyle suçlanmıştı) sahneye çıktığı söyleniyor. Anlatılanlara göre bu olayı James Brown'ın It's a Man's Man's World ve Village People'ın Macho Man'i gibi parçalarla kutladı.

Ivanka, babasından uzaklaştı

Melania eşinin sürekli yanında olmayabilir ama yine de eski başkana en büyük kızı Ivanka'dan çok daha yakın. Trump başkan olduğunda Ivanka onun sağ koluydu. Ancak Trump hayatının geri kalanını hapiste geçirme ihtimaliyle karşı karşıya olduğu için Ivanka Miami sahillerinde kafasını kuma gömmüş durumda. Hatta muazzam takipçi kitlesine sahip Twitter hesapları tarafından güçlendirilen bir söylentiye göre eski First Daughter artık Trump'la arasına mesafe koymak için Ivanka Kushner olarak anılmak istiyor. Bu doğru olsaydı ilgi çekici olurdu ama doğru değil. Söylenti Business Insider'ın "Ona Ivanka Kushner deyin" başlıklı paralı bir makale yayınlamasının ardından başladı. Bu makalenin ilk satırı "Adını değiştirmedi ama..." diye başlıyordu. Ancak babası 2020 başkanlık seçimlerini kaybettiğinden beri zehirli Trump markasından uzak duracak kadar akıllıca davrandı.

İddianamede ismi açıklanmayan Melania mı?

Melania'nın Trump'ın son dönemde yaşadığı sorunlara mesafeli durma lüksü olmayabilir. İddianamede Trump'ın yardımcısı Walt Nauta'nın Trump ailesinin ismi açıklanmayan bir üyesiyle yaptığı bir konuşma yer alıyor. ABC bu kişinin Melania olduğunu düşünüyor. İddianameye göre, Trump ailesinin bu üyesi Nauta'ya mesaj atarak Trump'ın Bedminster'a giderken uçakta zaten çok fazla bagaj olduğu için kutularını yanında getiremeyeceğini söylüyor. 

*Harry Houdini, Macar asıllı Amerikalı illüzyonist. Özellikle, bağlı durumda girdiği kilitli bir sandıktan kurtulma numarasıyla ünlüydü.