19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.02.2024 13:27 | Son Güncelleme: 19.02.2024 13:39

The Times: Prens Harry kraliyet görevlerine geri dönmek istiyor

Kral Charles’a konulan kanser teşhisinin ardından ülkesine dönen Prens Harry buzları eritmeye çalışıyor. The Times, hastalık haberinin Harry’nin babasıyla barışmaya hevesli olduğunu ve kraliyet görevlerine geçici olarak dönmek istediğini yazdı
The Times: Prens Harry kraliyet görevlerine geri dönmek istiyor

The Times’a konuşan kaynaklar, Kral Charles’ın hastalığı sırasında ona destek olmak isteyen Prens Harry’nin geçici kraliyet görevine dönmeye istekli olduğunu söyledi. Harry, bu durumun ailedeki anlaşmazlığın iyileşmesine yardımcı olması amaçlıyor. Kral Charles’ın kendisine kanser teşhisinin konulmasının ardından İngiltere’ye gelen Prens Harry ile birkaç samimi konuşma yaptığı belirtildi. Prens Harry’nin yakın arkadaşlarına babasının durumu iyi olmadığı için kraliyet görevine geçeceğini söylediği ifade edildi.

Tahtın beşinci varisi olan Harry, devlet danışmanı olmaya devam ediyor, ancak çalışmayan bir kraliyet mensubu olarak tahta aday olması beklenmiyor. Ancak anlaşmazlığın iyileşmesi için Harry'nin artık ailesiyle barışmaya odaklandığı söyleniyor. Kanser teşhisi sonrası California’dan İngiltere’ye gelen Prens Harry yaklaşık 30 dakika görüşme yaptı.

"Ailemi seviyorum"

2025 Invictus Oyunları'nın lansman etkinliğinde verdiği röportajda Harry “Ailemi seviyorum. Uçağa binip onu görebildiğim ve onunla istediğim zaman geçirebildiğim için minnettarım” dedi. Benzer şekilde, 75 yaşındaki Charles'ın da oğlunu daha fazla görmek istediğine inanılıyor ve bir kaynak, yakınlaşmanın kraliyete fayda sağlayacağına dair artan bir algının olduğunu söyledi.

Kaynak “Kral hastayken ona destek olmak için ailenin bir araya gelmesi son derece mantıklı. Son yıllarda her iki tarafta da çok şey söylendi, ancak bu, temel kan bağını hiçbir zaman azaltmadı ve artık dikkate alınması gereken pragmatik yönler var. Kral ve Kate'in refahı bu konuda en önemli şey” dedi.

Amerikan vatandaşlığı istiyor

Invictus Oyunları yarışması için Kanada'nın Whistler kentinde bir eğitim kampını ziyaret eden Harry, Amerikan vatandaşlığına başvurmayı düşündüğünü ancak bunun yüksek bir öncelik olmadığını ekledi.

Yeni bir plana ihtiyaç var

Kral kanser tedavisi gördüğü için kamu görevlerini erteledi. Ancak günlük toplantılara katılarak anayasal görevlerini sürdürecek. Kral ayrıca başbakanla haftalık görüşmelerini sürdürmeyi hedefliyor. Prens Harry ve eşi Meghan Markle’ın hükümdar adına herhangi bir resmi göreve başlayabilmesi için Kral ve en yakın yardımcıları tarafından yazılı bir planın hazırlanması gerekiyor.