28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.02.2024 13:02 | Son Güncelleme: 07.02.2024 15:22

Charles kanser olunca Kraliyet görevleri Camilla'ya kaldı

Kral Charles'ın kanser olduğunun açıklanmasının ardından kamu görevlerinin çoğunu yürütmek artık Kraliçe Camilla'ya düşüyor. Bir zamanlar İngiliz Kraliyet Ailesi için tehdit sayılan ve 'öteki kadın' olarak anılan Camilla, daha önce hiç bu kadar merkezi bir rol üstlenmemişti
Charles kanser olunca Kraliyet görevleri Camilla'ya kaldı

Kraliçe Camilla, eşi Kral Charlesa kanser teşhisi konulmadan önce de birçok kanser hastasına destek veriyordu. Kraliçe, 15 yılı aşkın bir süredir kansere destek veren yardım kuruluşu Maggie's'in başkanlığını yapıyor. Geçtiğimiz haftalarda Londra'daki Royal Free hastanesinde yeni bir merkez açan Camilla, hastalarla ve personelle sık sık konuştu. Eşinin hastalığı ona zaten söylenmişti. Ertesi gün Bath'taki okul çocuklarını ziyaret etti ve St John's vakfı için düzenlenen anma törenine katıldı. Ardından Cambridge'deki toplum merkezini ziyaret etti.

Kraliçe geçen yıl 233 kraliyet görevinde bulundu ve Kral Charles görevde olmadığı sürece bu sayı daha da artacak. 76 yaşındaki Kraliçe için bu durum oldukça yorucu. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre Kral Charles tedavi gördüğü süre boyunca toplumsal görevlerden geri durabilir ancak Kraliçe tüm faaliyet programına devam edecek.

Hiç bu kadar merkezi bir rol üstlenmedi

Bir zamanlar İngiliz Kraliyet Ailesi için tehdit olarak görülen Camilla, kraliçe olduktan 18 ay gibi kısa bir sürenin ardından kraliyet sorumluluklarının çoğunu üstlenmek zorunda kalıyor. Kaçınılmaz olarak bu yükün büyük bir kısmı, bu hafta kraliyet görevlerine geri dönen Prens William'a da düşecek, ancak Galler Prensesi'nin karın ameliyatından sonra iyileşme sürecinde olması nedeniyle Kraliçe Camilla'nın rolü hiç bu kadar merkezi olmamıştı. Bir zamanlar ‘öteki kadın’ olarak adlandırılan Camilla için bu durum sakin kalma ve devam etme meselesi olacak.

"İki konuyu dengelemek zorunda"

Kraliyet yorumcusu ve eski BBC muhabiri olan Peter Hunt, “Bu durum ona ekstra stres katacak. Onun sağlığı bu noktaya kadar Kral kadar sağlam değildi. Sadece son birkaç yıldır kraliyet sahnesinde olduğunu düşündüğünüzde oldukça iyi uyum sağladı. O artık Kraliçe ve eşi olarak Kral’ın ihtiyaçlarına cevap verme ve en kıdemli kraliyet mensubu olmanın gereklilikleri gibi iki konuyu dengelemek zorunda kalacak” dedi. Hunt, bu durumun Kraliyet için stresli olduğunu ve kamu görevlerine ne zaman döneceklerine dair bir fikirleri olmadığını söyledi.

Saray yardımcıları Kral'ın etkinliklere katılmayabileceğini, ancak devlet belgelerine ve günlük hükümet toplantılarına katılmak gibi anayasal olarak önemli olan her şeyi evden halletmeye devam edeceğini söylüyor.