03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.10.2023 09:32 | Son Güncelleme: 04.10.2023 09:54

Tom Hanks takipçilerini uyardı: Yapay zeka reklam için görüntümü çaldı

Hollywood oyuncusu Tom Hanks, sosyal medya hesabından görüntüsünün yapay zeka tarafından oluşturulan bir tanıtım filminde kendi izni olmadan kullanıldığı hakkında takipçilerini uyardı. Oyuncu "Benim bununla hiçbir ilgim yok" dedi
Tom Hanks takipçilerini uyardı: Yapay zeka reklam için görüntümü çaldı

Oscar ödüllü oyuncu Tom Hanks, diş sağlığı hakkında yapılan bir reklamda yapay zekayla kendi görüntüsünün kullanıldığını belirtti. Oyuncu, görüntüler için izninin alınmadığını söyledi. Oyuncu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Dikkat! Benim yapay zeka versiyonumu içeren ve diş tedavisi tanıtımını yapan bir video var. Benim bununla hiçbir ilgim yok" ifadelerini kullandı. 

 

Hanks, görüntüsünü çaldığı iddia edilen şirketin adını vermedi. Birçok medya kuruluşu aktörün temsilcileriyle temasa geçtiklerini ancak henüz bir yanıt alamadıklarını söyledi. Hanks, film endüstrisinde yapay zekanın artan kullanımının muhalifleri arasında yer alıyordu.

Oyuncu, daha öncesinde deep fake ve yapay zeka hakkında "Herkes kendini herhangi bir yaşta yeniden yaratabilir. Yarın bana bir otobüs çarpabilir ama oyunculuğum ve performanslarım devam eder. Ekrandaki kişinin gerçekte ben olup olmadığını söylemek de mümkün olmayacak, çünkü oldukça gerçekçi görünecekler" açıklamasında bulunmuştu.