28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.08.2023 11:56 | Son Güncelleme: 07.08.2023 13:45

Trump, ABD Kadın Futbol Takımı'nın Dünya Kupası'ndan erken elenmesi için Biden'ı suçladı

ABD eski Başkanı Donald Trump, 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda erken elenen ABD Kadın Futbol Takımı için Joe Biden yönetimini suçlayarak "Bir zamanlar büyük olan milletimize, yalancı Joe Biden yönetiminde neler olduğunun açık göstergesi" ifadelerini kullandı
Trump, ABD Kadın Futbol Takımı'nın Dünya Kupası'ndan erken elenmesi için Biden'ı suçladı

Fox Sports'un haberine göre ABD eski Başkanı Donald Trump, kendisine ait Social Truth isimli sosyal medya platformunda Avustralya ile Yeni Zelanda'nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı organizasyonda ABD Kadın Futbol Takımı'nın İsveç'e mağlup olmasına ilişkin paylaşımda bulundu. Trump, "ABD Kadın Futbol Takımı'nın İsveç’e karşı 'şok edici ve beklenmedik' yenilgisi, bir zamanlar büyük olan milletimize, yalancı Joe Biden yönetiminde neler olduğunun açık göstergesi" ifadesini kullandı.

İlk kez yarı finali göremeden elendiler

"Oyuncularımızın çoğu Amerika’ya açıkça düşmanlık besliyordu. Başka hiçbir ülke bu şekilde davranmadı, buna yaklaşmadı bile" görüşünü paylaşan Trump, ABD'li futbolcu Megan Rapinoe'nin kaçırdığı penaltıya da gönderme yaparak "İyi deneme Megan, ABD cehenneme gidiyor" ifadeleriyle eleştiride bulundu. FIFA Kadınlar Dünya Kupası tarihinin en başarılı takımı ABD, 9. kez katıldığı turnuvada ilk defa yarı finali göremedi.

Kaynak: AA