20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 01.03.2021 12:18 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Trump başkanlık görevi sonrası ilk kez sahneye çıktı: “Yeni başlıyoruz''

Eski ABD Başkanı Donald Trump, görevini devrettikten sonra ilk kez sahneye çıktı. 2024'te yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olabileceğinin sinyalini veren Trump, Biden yönetimine yüklendi
Trump başkanlık görevi sonrası ilk kez sahneye çıktı: “Yeni başlıyoruz''

20 Ocak'ta başkanlık görevini Joe Biden'a devreden Donald Trump, görevi sona erdikten sonra ilk kez sahneye çıktı. Florida'da gerçekleştirilen 2021 Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'nda çoşkulu bir kalabalığa konuşan Trump, Biden yönetimini eleştirdi ve 2024’teki başkanlık seçimleri için adaylık sinyali verdi.

“Beni özlemediniz mi?''

4 yıl önce başlattıkları siyasi hareketin sona ermediğini vurgulayan Trump salonu tamamen dolduran Cumhuriyetçi Partililere, “Beni özlemediniz mi?'' dedi.  Eski ABD Başkanı Trump, yeni parti kurması yönündeki haberleri yalanlayarak “Cumhuriyetçi Parti bizim partimiz. Onurlu, çalışkan ve vatansever Amerikalıların oluşturduğu hareketimiz yeni başladı ve sonunda biz kazanacağız" ifadelerini kullandı.

2024’teki başkanlık seçimine adaylık sinyali

3 Kasım 2020'de yapılan seçimleri kendisinin kazandığını savunan Trump, 2024’teki seçimler için “Kim bilir, belki onları 3. kez yenme kararı alabilirim'' diyerek adaylığa yeşil ışık yaktı.  Trump ayrıca 2022 Kongre ara seçimleri ve 2024 başkanlık seçimleri sürecinde Cumhuriyetçi Parti içinde etkin bir rol alacağını belirtti. Önce Temsilciler Meclisi'ni ve Senato'yu geri kazanacaklarını iddia eden Trump, “Daha sonra bir Cumhuriyetçi başkanlığı kazanacak ama acaba kim?'' sözleriyle de salonu hareketlendirdi.

‘’Yüksek Mahkeme cesur davranamadı’’

3 Kasım 2020'deki başkanlık seçimlerinde hile yapıldığı yönündeki iddiasını tekrarlayan Trump, “Seçimlerde hile yapıldı ve Yüksek Mahkeme dahil diğer mahkemeler de doğruyu yapacak cesareti gösteremediler'' dedi. Trump ayrıca, seçim sistemi ve postayla oy kullanma yönteminin gözden geçirilmesi gerektiğine değinerek, ABD’deki sisteminin birçok  3. dünya ülkesinden daha işlevsiz olduğunu iddia etti.

Biden’ı eleştirdi

‘’Biden tüm ABD’li başkanlar arasında ilk ayını en kötü geçiren isim'' diyen Trump, kendisinin ‘’önce Amerika" demesine karşılık Biden'ın “en son Amerika" politikasını izlediği yorumunda bulundu.