23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.10.2022 09:47 | Son Güncelleme: 06.10.2022 10:01

Trump: Boris bir anda liberal oldu

Donald Trump bir yandan hakkındaki haberler ve evine yapılan baskınla ilgili hukuk mücadelesi verirken diğer yandan uluslararası ilişkilerde rol çalmaya çalışıyor. ABD eski Başkanı son olarak İngiltere'deki gelişmeleri Boris Johnson'ı eleştirip, Liz Truss'a överek yorumladı
Fotoğraf: G7 Zirvesi / 25 Ağustos 2019
Fotoğraf: G7 Zirvesi / 25 Ağustos 2019

ABD eski Başkanı Donald Trump, Boris Johnson'ı eleştirirken İngiltere Başbakanı Liz Truss'a destek verdi. Johnson ile arkadaş olduğunu ancak bir süredir görüşmediğini söyleyen Trump "Bence onun en büyük sorunu bir anda liberale dönüşmesi, yani karşı cephenin tarafında geçmesiydi. O muhafazakar biriydi. Sonrasında bu muhafazakarlığı azaldı. Bence halk bundan rahatsızlık duydu. Bu durumdan hoşlanmadılar" dedi.

Trump, hükümetin yaklaşık 45 milyar sterlin hacminde vergi indirimlerini içeren, kamu borçlanmasını artıracağı için piyasalarda gerilime neden olan "mini bütçe" düzenlemeleri nedeniyle eleştiri oklarının hedefinden olan hatta başbakanlığı tartışılan Liz Truss'tan ise övgüyle bahsetti. Çiçeği burnunda başbakan geri adım atmış olsa da ABD eski başkanı tartışma yaratan vergi indirimi politikalarını savundu.

Trump "Ben de ciddi bir vergi indirimine gitmiştim ve iş sektörü çok daha canlanmıştı. O da böyle bir şey yaptı. Bazı eleştiriler aldığının farkındayım, aslında bu duruma şaşırdım. Fakat günün sonunda çok daha fazla kazanç elde edebilirsiniz. Çok ilginç olacak" dedi.