19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.09.2024 21:56 | Son Güncelleme: 15.09.2024 23:32

Trump golf kulübünden ayrılırken yakınında ateş açıldı

İki emniyet yetkilisine göre ABD Gizli Servis ajanları, eski Başkan Donald Trump'ın Florida'daki golf kulübünün yakınında Pazar günü golf oynarken ateşli silah taşıyan bir kişiyi gördükten sonra ateş açtı. Cumhuriyetçi başkan adayının ise güvende olduğu belirtildi
Fotoğraf: Kenny Holston / The New York Times
Fotoğraf: Kenny Holston / The New York Times

Yetkililer, şahsın bir SUV ile kaçtığını ve daha sonra yakındaki bir ilçede yerel kolluk kuvvetleri tarafından yakalandığını söyledi. Yetkililer konuyu kamuoyu önünde tartışma yetkisine sahip olmadığından isimlerinin açıklanmaması koşuluyla konuştular.

Yetkililerden biri ve üçüncü bir kolluk kuvveti yetkilisi, Trump'ın golf sahasının yakınındaki olay yerinde bir silahın ele geçirildiğini söyledi.

Yetkililer, Trump golf oynarken golf sahasının kısmen kapatıldığını ve ajanların elinde ateşli silah olan kişiyi fark ettiklerinde ajanların o anda ateş ettiğini söyledi.

Trump'ın kampanyası ve Gizli Servis, Trump'ın güvende olduğunu ve meydana gelen olayın soruşturulduğunu açıkladı.

Pensilvanya'daki suikast girişiminin üzerinden iki ay geçti

Olay, Trump'ın Pennsylvania'daki bir mitingde suikast girişimi sırasında vurulmasından ve bir kurşunun kulağını sıyırmasından yaklaşık iki ay sonra meydana geldi.

Trump Las Vegas'ta Cuma gecesi düzenlenen bir miting ve Utah'taki bir bağış toplama etkinliğini de kapsayan Batı Yakası turundan Florida'ya dönmüştü.

Florida'daki Palm Beach County Şerif Ofisi sözcüsüne göre olayda yaralanan olmadı. Beyaz Saray, Başkan Joe Biden ve Demokratların başkan adayı olan Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in bilgilendirildiğini ve soruşturma hakkında bilgilendirileceklerini söyledi. Beyaz Saray, Trump'ın güvende olduğunu bilmenin kendilerini “rahatlattığını” da sözlerine ekledi.

Harris: Şiddetin ABD'de yeri yok

Harris de yaptığı açıklamada Trump'ın güvende olmasından “memnuniyet duyduğunu” belirterek “şiddetin Amerika'da yeri olmadığını” söyledi.

Trump'ın Kongre'deki en önemli müttefiklerinden Senatör Lindsey Graham da olaydan sonra Trump'la konuştuğunu, Trump'ın “moralinin iyi” olduğunu ve “tanıdığı en güçlü insanlardan biri” olduğunu söyledi.

Bir gözaltı

Martin County Şerif Ofisi Pazar günü yaptığı Facebook paylaşımında Interstate 95'in kuzeyinde bir aracı durdurduğunu ve silahlı saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülen bir şüpheliyi gözaltına aldığını açıkladı.

Bir Adalet Bakanlığı sözcüsü, Başsavcı Merrick Garland'ın durum hakkında bilgilendirildiğini ve düzenli olarak bilgilendirildiğini söyledi.

Trump, eyalette sahip olduğu üç golf kulübünden biri olan Trump International Golf Club West Palm Beach'te öğle yemeği yemeden önce genellikle sabahları golf oynayarak geçiriyor.

Temmuz'dan bu yana güvenlik önlemleri artırıldı

Trump Temmuz ayındaki suikast girişiminden bu yana güvenlik önlemlerini arttırdı. New York'taki Trump Tower'da bulunduğu zamanlarda, binanın dışındaki duvara bir dizi damperli kamyon park etti. Ve açık hava mitinglerinde artık kurşun geçirmez camdan bir muhafazanın arkasından konuşuyor.

Trump'ın aday adayı Ohio Senatörü JD Vance'in güvenlik durumu ve konumu hakkında ise bilgi verilmedi.

Palm Beach'ten Max Egusquiza, Trump'ın West Palm Beach golf sahasının dışındaki acil müdahaleyi anlattı.

“Gördüğüm kadarıyla 5 siyah plakasız SUV, golf sahasının önünde gri bir Mercedes'in önünü kesti. Yakındaki sokaklardan yaklaşık 20 ya da daha fazla polis arabası geliyordu” dedi.