02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.05.2022 13:21 | Son Güncelleme: 18.05.2022 21:18

Trump: Öz'ün zafere ulaşacağından eminim

Pensilvanya’da kongre adaylarını ve eyalet valisi adayını belirlemek için yapılan seçimde doktor Mehmet Öz yüzde 31.3 ile baş rakibi McCormick’i kıl payı (0.2) geçti. Oylar sayılırken açıklama yapan Öz, kazanacağından emin olduğunu söyledi
Trump: Öz'ün zafere ulaşacağından eminim

Cumhuriyetçi Parti'nin ABD Senatosu adayının yanı sıra eyalet valisi adayı da belirleyecek Pensilvanya seçimlerinde sandıklar kapandı ve sonuçlar gelmeye başladı. ABD eski Başkanı Donald Trump'ın da desteğini alan Türk Kalp Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, yarışı rakiplerinin önünde götürüyor.

"Kazanacağımıza eminim"

ABC News verilerine göre oyların yüzde 98'i sayıldı. Mehmet Öz 412 bin 997 oyla hala önde. Rakibi Dave McCormick ise 410 bin 698 oya sahip. Kathy Barnette ise 326 bin 787 oyla üçüncü sırada yer alıyor. Oylar sayılmaya başlandığında açıklama yapan Mehmet Öz, Trump’a teşekkür ederek, “Bütün oylar sayıldığında, kazanacağımızdan eminim" dedi.

"Öz zafere ulaşacak"

Donald Trump kendi sosyal medya platformu Truth Social’dan yayınladığı gönderiyle ön seçimlerde desteklediği adayları kutladı. ABD eski başkanı, Pennsylvania Cumhuriyetçi adayları Dr. Mehmet Oz ve Doug Mastriano'yu överken, aynı zamanda Kuzey Karolina Temsilcisi Ted Budd'ı Senato yarışını kazandığı için tebrik etti. Trump yayınladığı gönderide Pennsylvania Cumhuriyet Senatosu ön seçimlerinde doktor Öz’ün zafere ulaşacağından çok emin olduğunu dile getirdi.

 

New York Times seçimlerdeki son durumu duyurdu

Oyların tekrar sayılması gündemde

Pennsylvania basınının yanı sıra ABD ulusal basınının da yakından takip ettiği seçimi Öz'ün birinci olarak tamamlamasına kesin gözüyle bakılıyor. Eyalet yasalarına göre ilk iki aday arasındaki oy farkının yüzde 0,5 veya daha az olması durumunda sandıkların tekrar sayılması gerekiyor.

Öz, sandıktan birinci çıkması durumunda ABD'de 8 Kasım'da düzenlenecek ara seçimde Pennsylvania'nın Cumhuriyetçi senatör adayı olarak Demokrat rakibi John Fetterman ile yarışacak.