05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.04.2023 18:32 | Son Güncelleme: 02.04.2023 18:42

Trump, salı günkü mahkemeden sonra ulusa seslenecek

Donald Trump'ın, 2024 seçim kampanyası ofisinden yapılan duyuruya göre ABD eski başkanı, salı akşamı Mar-a-Lago malikanesinde ulusa seslenecek. Bu duyuru aynı gün mahkemeye çıkacak Trump'ın duruşmanın ardından evine döneceğine inandığını gösteriyor
Donald Trump, 25 Mart 2023 tarihinde Teksas'ın Waco kentindeki Waco Bölgesel Havalimanı'nda düzenlenen bir kampanya mitinginde konuşurken (Fotoğraf: Christopher Lee/The New York Times)
Donald Trump, 25 Mart 2023 tarihinde Teksas'ın Waco kentindeki Waco Bölgesel Havalimanı'nda düzenlenen bir kampanya mitinginde konuşurken (Fotoğraf: Christopher Lee/The New York Times)

ABD eski başkanı Donald Trump'ın hakkındaki iddianame sonrası ilk açıklamasını salı günü yapacağı açıklandı. Trump, aynı gün New York'ta mahkemeye çıkarılacak. Trump'ın 2024 adaylık kampanyası ofisinden yapılan bir duyuruda, eski başkanın 4 Nisan günü saat 20:15'te Florida Palm Beach'teki Mar-a-Lago malikanesinden açıklama yapacağı belirtildi. 

Bu da Trump'ın günün erken saatlerinde eski memleketinde mahkemeye çıkarılmasına rağmen Salı akşamına kadar Florida'daki malikanesine döneceğine inandığını gösteriyor. Perşembe günü Manhattan'daki büyük jüri, Bölge Savcısı Alvin Bragg'in yetişkin film yıldızı Stormy Daniels'a yapılan 130 bin dolarlık sus payı ödemesiyle ilgili olarak heyeti suç işlediğine ikna etmesinin ardından eski Başkan Trump'ı suçlamak üzere harekete geçti. 

Trump Salı günü New York'ta mahkemeye çıkarılırken, eski başkanın sadık bir destekçisi olan Georgia Temsilcisi Marjorie Taylor Greene, New York Genç Cumhuriyetçileriyle birlikte mahkemelerin yakınındaki bir parkta miting düzenleyecek. Gösterinin duyurusunda "Alvin Bragg'in Başkan Donald Trump'a yönelik iğrenç saldırısını barışçıl bir şekilde protesto etmek için Kongre Üyesi Marjorie Taylor Greene ve bize katılın!" denildi.  Trump hakkında dava açılan ilk eski başkan oldu.