08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.07.2024 20:28 | Son Güncelleme: 14.07.2024 20:40

Trump'a suikast girişiminde öldürülen vatandaşın kimliği belirlendi

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın Cumartesi günü Pennsylvania'da düzenlediği mitingde meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybeden kişinin 50 yaşındaki Corey Comperatore olduğu açıklandı
Trump'a suikast girişiminde öldürülen vatandaşın kimliği belirlendi

Donald Trump, ABD'deki siyasi bölünmeyi daha da alevlendirecek ve güvenlik zafiyetleriyle ilgili soruları gündeme getirecek bir saldırıyla, Cumhuriyetçi başkan adaylığını resmen kabul etmesine günler kala hafta sonu düzenlenen bir suikast girişiminden kurtuldu. Suikast girişiminde öldürülen kişinin de kimliği belli oldu.

Pennsylvania Valisi Josh Shapiro, 50 yaşındaki Corey Comperatore'un kurşun yağmurundan korumak için ailesinin üzerine atladığında öldürüldüğünü söyledi. Shapiro sözlerinin devamında "Corey eski başkanın ateşli bir destekçisiydi ve dün gece onunla birlikte toplum içinde olduğu için çok heyecanlıydı. Siyasi anlaşmazlıklar asla ve asla şiddet yoluyla çözülemez" şeklinde konuştu.

Corey Comperatore'in ailesi de Facebook hesaplarından paylaşım yaptı. Kurbanın kız kardeşi Pazar günkü paylaşımında şunları söyledi:

"Trump Mitingi kardeşim Corey Comperatore'un hayatına mal oldu. Bir adama duyulan nefret en çok sevdiğimiz adamın canını aldı"

Pittsburgh Post-Gazette'in haberine göre Comperatore daha önce Buffalo Township Gönüllü İtfaiye Teşkilatı'nın şefi olarak görev yapıyordu.