16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.07.2024 17:22 | Son Güncelleme: 15.07.2024 17:31

Trump'ın gizli belge davası: Yargıç iddianameyi reddetti

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'dan ayrılırken bazı gizli belgeleri evine götürmesine dair açılan davada, yargıç iddianameyi reddetti
Trump'ın gizli belge davası: Yargıç iddianameyi reddetti

Mahkemeye yapılan bir başvuru belgesine göre ABD eski başkanı Donald Trump hakkındaki gizli belge suçlamalarını denetleyen yargıç, davadaki özel danışman Jack Smith'in uygunsuz bir şekilde atandığı gerekçesiyle iddianameyi reddetti. Bu Trump'ın avukatlarının taleplerinden biriydi. ABD Bölge Yargıcı Aileen M. Cannon dışında diğer mahkemeler Trump'ın Florida'da Smith'in atamasının yasallığı konusunda ileri sürdüğü argümana benzer argümanları reddetti.

Cannon'un iddianamesi daha sonra bir üst mahkeme tarafından reddedilse bile, Trump'ın iddianamesinin reddedilmesi kararı, eski başkanlara görevdeyken resmi eylemleri için geniş dokunulmazlık Yüksek Mahkeme kararı da dahil olmak üzere, son haftalarda kendisi için bir dizi yasal zaferden biri oldu. 

Trump'ın hukuk ekibi uzun zamandır gizli belge davasını, kendisine karşı açılan dört ceza davası arasında en güçlüsü ve en çok endişe duydukları dava olarak görüyordu. Cannon'ın kararı, Trump'ın  Milwaukee'de başlayacak olan Cumhuriyetçi Ulusal Kongre ile bu yılki seçimlerde Cumhuriyetçilerin başkan adayı olarak resmen aday gösterilmeye hazırlandığı bir dönemde geldi.