16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.07.2024 11:32 | Son Güncelleme: 15.07.2024 14:26

Trump saldırı anlarını anlattı: Pankart okumak için başımı çevirmeseydim ölecektim

Donald Trump, hafta sonu yaşanan suikast girişiminin ardından saldırı anını New York Post'a anlattı. "Ölmüş olmam gerekirdi" diyen eski Başkan, bu hafta Milwaukee'de yapacağı konuşmayı değiştirdiğini, Biden'ın çok nazik olduğunu ve saldırıdan nasıl kurtulduğunu anlattı
Fotoğraf: Doug Mills / The New York Times
Fotoğraf: Doug Mills / The New York Times

ABD eski Başkanı Donald Trump, cumartesi günü uğradığı silahlı saldırının ardından New York Post gazetesinden Michael Goodwin'e konuştu. Saldırı anlarını anlatan Trump, "Ölmüş olması gerektiğini" söyledi. Eski başkan, Cumhuriyetçi Ulusal Kongresi için Milwaukee'ye giderken özel uçağında verdiği bir röportaj sırasında neredeyse hayatını sona erdiren gerçeküstü deneyimi paylaştı.

"Doktor bunu bir mucize olarak nitelendirdi"

Sağ kulağında, büyük beyaz bir bandaj takılı olan Trump, "Hastanedeki doktor böyle bir şeyi daha önce hiç görmediğini söyledi ve bunu bir mucize olarak nitelendirdi" dedi. Personeli fotoğraf çekilmemesi konusunda ısrar etti. Trump, "Burada olmamam gerekiyordu, ölmüş olmam gerekiyordu" dedi. Eğer yasadışı göçmenlerle ilgili bir pankartı okumak için başını hafifçe sağa çevirmeseydi öleceğini söyledi. O anda, kulağından küçük bir parça koptu, alnına ve yanağına kan sıçradı.

Trump, Gizli Servis ajanları kendisini sahneden indirirken hala destekçileriyle konuşmaya devam etmek istediğini ancak ajanların bunun güvenli olmadığını ve kendisini hastaneye götürmeleri gerektiğini söylediğini belirtti. Çatışma başlar başlamaz ajanların nasıl "defans oyuncusu" gibi içeri girdiklerini hayretle anlattı ve beyaz uzun kollu gömleğinin düğmelerini açarak sağ ön kolundaki büyük bir çürüğü Goodwin'e gösterdi. 

"Gizli Servis harika bir iş çıkardı"

Vurulma anını ve sonrasını gösteren videoda, iri yarı ajanlar onu güvenli bir şekilde sahneden indirmeye çalışırken, "Bekleyin, ayakkabılarımı almak istiyorum" dediği duyuluyor. Röportajda da bu durumu açıklayarak, "Ajanlar bana o kadar sert vurdular ki ayakkabılarım düştü ve ayakkabılarım dar" dedi gülümseyerek. Gizli Servis personelini kahramanca davranışlarından ötürü takdir eden Trump, Trump'ın konuşma yaptığı sahneden yaklaşık 130 metre uzaklıkta bir çatıya tünemiş olan saldırganı vurdukları için de onları övdü. Eski Başkan burnunun köprüsünü işaret ederken "Onu tam gözlerinin ortasından tek atışla indirdiler. Harika bir iş çıkardılar" ifadelerini kullandı. 

"Genellikle ikonik bir fotoğraf için ölmeniz gerekir"

Trump ayrıca, ajanlar kendisini sahneden indirip zırhlı bir cipe bindirmeye çalışırken yumruğunu kaldırıp üç kez "Fight" dediği inanılmaz fotoğrafa da değindi. Trump, "Pek çok insan bunun şimdiye kadar gördükleri en ikonik fotoğraf olduğunu söylüyor. Haklılar ve ben ölmedim. Genellikle ikonik bir fotoğraf için ölmeniz gerekir. Sadece konuşmaya devam etmek istiyordum ama vuruldum" diye konuştu.

Trump, travma merkezi olan yerel hastanedeki doktorun kendisine daha önce hiç kimsenin AR-15 ile vurularak hayatta kaldığını görmediğini söylediğini de anlattı. Eski başkan, "Şans eseri ya da Tanrı sayesinde, birçok insan Tanrı sayesinde hala burada olduğumu söylüyor" dedi. Trump ayrıca 55 bin kişi olduğunu belirttiği mitingdeki kalabalığı sakin kaldıkları için övdü.

Konuşmasını değiştirdi

Trump ölümle burun buruna gelmesinin ardından üçüncü kez partisinin başkan adaylığını kabul edeceği bu hafta gerçekleştireceği konuşmayla ilgili de fikrinin değiştiğini de anlattı. 78 yaşındaki başkan adayı, "Son derece sert bir konuşma hazırlamıştım, yozlaşmış, korkunç yönetim hakkında. Ama onu attım" dedi. Yeni bir konuşma hazırlığında olduğunu çünkü ülkeyi birleştirmeye çalışmak istediğini belirtti. Kollarını kavuşturarak, "Ama bunun mümkün olup olmadığını bilmiyorum. İnsanlar çok bölünmüş durumda" diye ekledi. 

Başkan Biden'dan gelen aramayı "güzel olarak nitelendirerek takdir ettiğini söyledi ve Biden'ın çok nazik olduğunu söyledi. Detay vermeden, aralarındaki kampanyanın bundan sonra daha medeni olabileceğini öne sürdü. Ayrıca Biden'ın Adalet Bakanlığı'na Trump hakkındaki iki kovuşturmayı düşürme talimatı vereceğini "duyduklarını" söyledi. Şu ana kadar kamuoyunda buna dair bir bilgi yok.