29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 02.09.2022 18:38 | Son Güncelleme: 02.09.2022 18:52

Trump'ın Mar-a-Lago'daki evinden ele geçirilen belgelerin listesi yayınlandı

Geçen ayın başlarında Donald Trump'ın evine gerçekleştirdiği baskına dair envanter listesi yayınlandı. Listede Trump'ın ofisinden ve evindeki özel bir depodan çıkarılan belgeler sıralandı
Trump'ın Mar-a-Lago'daki evinden ele geçirilen belgelerin listesi yayınlandı

FBI'ın Donald Trump'ın Mar-a-Lago malikanesinden ele geçirilen malzemelerin ayrıntılı envanter listesini yayınlandı. Envanter, Trump'ın elinde tuttuklarının daha ayrıntılı bir resmini sağladı. ABD Bölge Yargıcı Aileen Cannon, Trump'ın ekibinin talep etmesi ve Adalet Bakanlığı'nın kamuoyuna açıklamaya hazır olduğunu söylemesinin ardından Perşembe günü daha ayrıntılı envanterin açıklanmasını emretti. 

90 boş klasör

FBI'ın ele geçirdiği eşyalar arasında envanter listesine göre, Beyaz Saray personel sekreterine veya bir askeri yardımcıya iade edilmek üzere sınıflandırılmış olarak işaretlenmiş 90 boş klasör vardı. Adalet Bakanlığı tarafından listelenen envantere göre FBI Trump’ın ofisinden 71, evdeki bir depodan ise 19 boş klasör aldı.  

Gizli olarak işaretlenmiş 15 belge

Savcılar, ajanların 100'den fazla gizli belge içeren yaklaşık 33 kutu aldığını söyledi. Envantere göre, kutulardan yedisi Trump'ın ofisinde ve geri kalanı özel depoda bulunuyordu. Trump'ın ofisinde bulunan kutulardan birinde, çok gizli olarak işaretlenmiş yedi belge, gizli olarak işaretlenmiş 15 belge, gizli olarak işaretlenmiş 43 boş klasör ve özel etiketli 28 boş klasörle birlikte 2017 ve 2018 tarihli 99 gazete ve dergi küpürü bulundu. Listede belgelerin hiçbirinin içeriğine ilişkin bilgi verilmedi.