27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.11.2023 16:37 | Son Güncelleme: 28.11.2023 17:13

Ukrayna İstihbarat Başkanı'nın eşi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Başkanı Kirill Budanov'un eşi Marianna Budanova'nın ağır metal zehirlenmesi hastaneye kaldırıldığı açıklandı
Arşiv
Arşiv

Ukrinform ajansının hastane kaynaklarına dayandırdığı haberde, 30 yaşındaki Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Başkanı Kirill Budanov'un eşi Marianna Budanova'nın ağır metal zehirlenmesi nedeniyle tedavi altına alındığı ifade edildi. İstihbarat Ana Müdürlüğünün konuyla ilgili açıklama yayımlayacağı aktarıldı. Ukrayna basınında, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başladığı 24 Şubat 2022'den bu yana Kirill Budanov'a yönelik en az 10 suikast girişiminde bulunulduğu ileri sürüldü.

Ukrayna Budanova'nın zehirlendiğine ilişkin iddiayı doğruladı

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Sözcüsü Andrey Yusov, yerel basına yaptığı açıklamada, Budanova'nın zehirlendiğiyle ilgili iddiayı teyit etti. Yusov, "Budanova gerçekten de ağır metallerle zehirlenmiştir ve şu anda tamamlanmak üzere olan bir tedavi sürecinden geçiyor." ifadesini kullandı. Yusov, konuyla ilgili daha sonra ayrıntılı bilgi yayımlayacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA