30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.10.2022 12:08 | Son Güncelleme: 08.10.2022 12:17

Ukrayna: Kırım Köprüsü'ndeki patlama başlangıç

Rusya ile Kırım arasında yer alan Kerç Köprüsü'nde patlamanın yakıt tankerinden mi yoksa füze ile düzenlenen bir saldırıdan mı kaynaklığı tartışılırken Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Podolyak'tan açıklama geldi: Bu başlangıç, yasa dışı olan her şey yok edilmeli
Ukrayna: Kırım Köprüsü'ndeki patlama başlangıç

Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'ı Rusya topraklarına bağlayan stratejik öneme sahip 19 kilometrelik Kırım Köprüsü'nde meydana gelen patlamanın yankıları sürüyor. Rusya köprüdeki patlamaya yakıt tanklarındaki yangının neden olduğunu belirtirken, olayın saldırı olup olmadığını araştırıyor.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak ise patlamaya dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Podolyak Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu başlangıç" ifadelerini kullandı. Podolyak, "Yasadışı olan her şey yok edilmeli, çalınan her şey Ukrayna'ya iade edilmeli" dedi.

Ukraynalı müzakereci ve Ukrayna'da iktidardaki siyasi partisi Ukrayna Halkın Hizmetkarı Başkanı David Arakhamia da köprüdeki patlama ile ilgili Telegram hesabından, "Rus kaçak inşaatı çökmeye ve alev almaya başladı. Nedeni basit, patlayıcı bir şey inşa ederseniz, er ya da geç patlayacak. Ve bu sadece başlangıç. Sonuçta, Rusya özellikle güvenilir inşaat konusunda başarılı değil" paylaşımında bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Kerç Köprüsü'ndeki acil durumla ilgili hükümet komisyonu kurulması talimatını verdiği duyuruldu.