09 Ekim 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.07.2022 22:17 | Son Güncelleme: 31.07.2022 23:11

Ukrayna'nın en büyük tahıl ihracatçısı Vadaturskiy, hava saldırısında hayatını kaybetti

Ukrayna'nın önde gelen iş insanlarından ve tahıl ticaretiyle uğraşan Aleksey Vadaturskiy'in Mıkolayiv bölgesine yapılan hava saldırısında yaşamını yitirdiği belirtildi
Fotoğraf: Nibulon
Fotoğraf: Nibulon

Mıkolayiv Valisi Vitaliy Kim, yaptığı yazılı açıklamada, bölgeye düzenlenen hava saldırısında Mıkolayiv'in "bir kahramanını" kaybettiğini belirtti. Bu 'kahraman', ülkede en büyük miktarda tahıl üreten ve ihraç eden Nibulon şirketinin kurucusu ve sahibi Aleksey Vadaturskiy.

Vali Kim ayrıca, Vadaturskiy'in eşi Raisa Vadaturska'nın da saldırıda öldüğünü kaydetti.

Ukrayna'nın en zengin iş insanlarından olan ve özellikle tahıl ihracatındaki faaliyetleriyle tanınan Vadaturskiy, 'Ukrayna'nın Kahramanı' adlı devlet ödülünün de sahibiydi.

Zelenksiy: Tüm Ukrayna için büyük bir kayıp

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Vadatursky’nin ölümü için “Tüm Ukrayna için büyük bir kayıp” değerlendirmesinde bulundu.

Zelenskiy, iş insanının ülkede depolama hacmi ile en güçlü gelişmiş asansörler ve nehir aktarma terminalleri ağını oluşturup, modern bir tahıl pazarı inşa etme sürecinde olduğunu söyledi.

Vadatursky'nin zorluklardan asla korkmadığını belirten Zelenskiy, Vadaturskiy’nin her zaman örnek alınacak biri olduğunu vurguladı.