03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.09.2023 12:10 | Son Güncelleme: 20.09.2023 14:16

Uluslararası Göç Örgütü: Libya'da sel sebebiyle 40 bin kişi yerinden oldu

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Libya'da sel felaketinden etkilenen şehirlerde yaklaşık 40 bin kişinin yerinden olduğunu açıkladı

Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) Twitter (X) hesabından sel felaketinin yaşandığı Libya'ya ilişkin paylaşımda bulunuldu.  Paylaşımda "Libya'da fırtınadan etkilenen şehirlerde yaklaşık 40 bin kişi yerinden edildi" ifadesi yer aldı.

IOM'un sağlık desteği de dahil gerekli insani yardımı sağlamak üzere sahada çalıştığı belirtilen oaylaşımda, Libya için daha fazlasının yapılması gerektiği vurgulandı.

Libya'daki sel felaketi

Orta Akdeniz'de etkili olan Daniel Fırtınası, 10 Eylül'de Libya'nın doğusundaki Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sele yol açmıştı. Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle 11 Eylül'de ülke genelinde 3 günlük yas ilan etmiş, Libya Başkanlık Konseyi de kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara sel felaketinden zarar gören bölgeler için yardım çağrısında bulunmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Tarik Jasarevic, dün, Libya'daki selde 3 bin 998 kişinin yaşamını yitirdiğini, 8 ila 9 bin kişinin hala kayıp olduğunu duyurmuştu.

Kaynak: AA