19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 03.03.2023 13:04 | Son Güncelleme: 03.03.2023 14:34

Ürdün deli dana nedeniyle sığır eti ithalatını durdurdu

Ürdün'ün, deli dana vakalarının görülmesi nedeniyle Brezilya, Hollanda ve İspanya'dan sığır eti ithalatını askıya aldığı açıklandı
Ürdün deli dana nedeniyle sığır eti ithalatını durdurdu

Ürdün'ün El-Memleke televizyonun haberine göre, Tarım Bakanlığı yetkilisi Hazim es-Samadi; Brezilya, Hollanda ve İspanya'dan canlı buzağı, işlenmiş, kurutulmuş ve dondurulmuş sığır eti ithalinin durdurulduğunu söyledi.

Samadi, Dünya Hayvan Sağlığı Örgütünün (OIE), Brezilya ve Hollanda'da olağan dışı vakaların görüldüğü raporunun ardından Ürdün Tarım Bakanlığının 26 Şubat'ta bu ülkelerden sığır eti alımını askıya aldığını belirtti. Ülkesinin sığır eti ithalatında Güney Afrika ve Romanya gibi alternatif pazarlara sahip olduğunu hatırlatan Samadi, bazı ülkelerden alımın durdurulmasının yerel pazarda fiyat artışına yol açmayacağını ifade etti.

"Bulaşma riski yok"

Samadi, Ürdün'ün daha önce et ithalatının yüzde 90'ının Brezilya, Hollanda ve İspanya'dan yapıldığını da sözlerine ekledi. Brezilya Tarım Bakanlığı, dün ülkenin kuzeyindeki Para eyaletinde deli dana vakasına rastlandığını, vakanın atipik olduğunu ve bulaşma riskinin bulunmadığını açıkladı. Hollanda Tarım Bakanı Piet Adema da bir çiftlikte ölen inekte deli dana hastalığının tespit edildiğini ve çiftliğin karantinaya alındığını duyurdu.

Kaynak: AA