13 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.01.2023 19:33 | Son Güncelleme: 26.01.2023 19:42

Uzaktan çalışma, dünya çapındaki çalışanlara günde 72 dakika kazandırdı

Yapılan bir araştırmaya göre uzaktan çalışma insanlara yolda geçirdikleri 72 dakikayı geri kazandırdı. Hazırlanan listeye göre 102 dakika ile Çin listede liderken ABD’deki çalışanlar da gün içinde fazladan 55 dakika kazandılar
Uzaktan çalışma, dünya çapındaki çalışanlara günde 72 dakika kazandırdı

Yeni bir araştırmaya göre, evden çalışmak dünyanın her yerindeki çalışanlara yolda kaybettikleri ortalama 72 dakikayı geri kazandırdı.  Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu tarafından bu ay yayınlanan araştırmaya göre örneğin Çin’de bir kişi işe gidip gelmek için yürümekten vazgeçerek günde 102 dakika kazanıyor. Listede Çin ilk sıradayken, Sırp çalışanlar 51 dakika ile en az tasarruf yapanlar oldu.  ABD'dekiler de 55 dakika ile onlara oldukça yakın.

Stanford Üniversitesi'nden Nicholas Bloom da dahil olmak üzere Avrupa, Meksika ve ABD'den ekonomistlerden oluşan ekip, son iki yılda 27 ülkedeki işçilerle yapılan anketlerden günlük işe gidip gelme sürelerini hesapladı. Ekonomistler, o dönemde hiç uzaktan çalışmayanları hesaba katarken, evden çalışmanın işçi başına haftada yaklaşık iki saat seyahat süresi kazandırdığını tahmin ediyor.

Araştırmaya göre, 40 ücretli saat artı altı saatlik işe gidip gelme ile birlikte 46 saatlik bir çalışma haftasının yüzde 2,2'sine tekabül ediyor. Ekonomistler, "İşe gidip gelenler öngörülemeyen seyahat sürelerinden, otomobil sürücüleri de sıkışık yol koşullarından kesinlikle hoşlanmazlar” dedi.  Çalışanlar, kazanılan zamanlarının yüzde 40'ını birincil ve ikincil işlere ayırdığı için, seyahat süresi tasarruflarından en çok yararlananlar işletmeler oldu.