26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.06.2023 04:41 | Son Güncelleme: 02.06.2023 04:41

Varlıklı Türkler Londra’da ev alma yarışında

İngiliz The Times gazetesi son birkaç yılda birçok varlıklı Türk'ün Londra’da ev aldığını, bu isimlerin Knightsbridge, Mayfair, South Kensington ve Belgravia gibi lüks semtleri tercih ettiğini yazdı
Varlıklı Türkler Londra’da ev alma yarışında

İngiliz The Times gazetesinin haberine göre birçok varlıklı Türk Londra'da ev almaya yöneldi.
Gazeteye konuşan lüks gayrimenkul şirketi Rokstone'un CEO'su Becky Fatemi “Londra'da genellikle Orta Doğulu, Asyalı ve ABD'li yatırımcıları görüyoruz ancak bu yıl Türkiye alışılmadık derecede öne çıkıyor” dedi.
The Times'a göre bazı İstanbullu seçkinler son iki üç yıldır servetlerini yatıracakları istikrarlı bir alan arıyor. Türk vatandaşları Birleşik Arap Emirlikleri, Güneydoğu Asya ve yakın zamana kadar Rusya'dan gelen alıcıların uzun süredir tercih ettiği prestijli mahalleleri seçiyor. Geçen yıl Knightsbridge, Mayfair, South Kensington ve Belgravia'daki en büyük emlak satışlarından bazılarına Türk girişimciler imza attı.

Geçen yıl Belgravia'da 27 milyon sterline altı odalı bir konut bir Türk vatandaşına satıldı. Knightsbridge’de de liste fiyatı 35 milyon sterlin olan bir konut yine bir Türk vatandaşına 27 milyon sterline satıldı.
Rokstone, bu yıl Türk alıcılar adına Mayfair'de 31 milyon sterlinlik bir ev, Knightsbridge'de 7.5 milyon sterlinlik bir daire ve Paddington'da 4.5 milyon sterlinlik bir daire dahil olmak üzere birçok mülkün satışını tamamladı. Fatemi son birkaç haftada yine Türk müşteriler için biri Knightsbridge'de, diğeri de Hyde Park yakınında iki mülk tedarik etti. Blue Book şirketinin kurucusu Lindsay Cuthill'e göre bazı Türk alıcılar, Thames Nehri kıyısında yeni inşa edilen daireler için nakit ödemeye hazır.