08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.07.2023 09:41 | Son Güncelleme: 07.07.2023 10:08

Wagner lideri Prigojin'in evine baskın

Rus ordusuna karşı isyan girişiminde bulunan paramiliter grup Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin'in St. Petersburg'daki evine baskın yapıldı. Prigojin'in evinde 100 milyon doları aşkın nakit, altın külçeleri ve çok sayıda pasaport bulundu
Wagner lideri Prigojin'in evine baskın

Paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin'in evine Rus güvenlik güçleri tarafından baskın düzenlendi. Rus medyasında paylaşılan görüntülere göre Prigojin'in St. Petersburg'daki evinde çok sayıda silah ve bunlara ait mühimmatla birlikte 100 milyon doları aşan nakit para ve çok sayıda pasaport bulundu. 

Baskında kayıt altına alınanlar arasında, Wagner liderinin düşmanlarına ait olduğu düşünülen kesik başların çerçevelendiği bir fotoğraf, üzerinde “müzakerelerde kullanmak üzere” yazılı dev bir balyozla farklı renklerde çok sayıda peruk da yer aldı.

Silahlı kalkışma sonrası Belarus'a sığınan Prigojin'in ülkesine döndüğü iddia edilmişti. Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, dün yaptığı açıklamada, "Prigojin Rusya'ya döndü, St. Petersburg'da" demişti.