29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 12.10.2022 22:14 | Son Güncelleme: 12.10.2022 22:20

Yazar E. Jean Carroll’ın taciz suçlaması: Donald Trump gelecek hafta ifade verecek

Devlete ait gizli belgeleri evinde bulundurduğu için FBI soruşturması altında olan ve aynı zamanda şirketine dolandırıcılık davası açılan Donald Trump, bu defa taciz davasında ifade verecek
Yazar E. Jean Carroll’ın taciz suçlaması: Donald Trump gelecek hafta ifade verecek

ABD eski başkanı Donald Trump, yazar E. Jean Carroll’ın 1990’lı yıllarda Trump tarafından tecavüze uğradığını söylediği davada ifade verecek. ABD bölge yargıcı Lewis Kaplan, Trump'ın avukatlarının ifadenin ertelenmesi talebini reddetti. Trump’ın 19 Ekim'de ifade vermesine karar verildi. 

Davada, uzun süredir Elle dergisinde köşe yazarlığı yapan E Jean Carroll, Trump'ın kendisine Manhattan'daki lüks bir mağazanın soyunma odasında tecavüz ettiğini öne sürüyor. Trump ise bunu reddetti. Eski başkanın avukatı Alina Habba yaptığı açıklamada, “Bu davanın tamamen haksız olduğunu kayıtlara geçirmek için sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi. 

Carroll'un avukatı Roberta Kaplan, karardan memnun olduklarını ve gelecek ay yeni iddialarını da mahkemeye sunmayı dört gözle beklediklerini söyledi. Trump'ın hukuk ekibi, davayı geciktirmek ve Carroll'ın avukatları tarafından sorgulanmasını önlemek için çeşitli yasal yollar denedi ancak Yargıç Kaplan, özellikle 78 yaşındaki Caroll ve 76 yaşındaki Trump’ın ileri yaşları göz önüne alındığında artık ilerleme kaydedilmesi gerektiğini belirtti. 

"Tipim değil" demişti

Carroll'ın davası, Trump'ın 2019'da kendisine tecavüz ettiğini reddettiğinde itibarını zedelediğini iddia ediyor. Trump'ın hukuk ekibi, iddiaları reddederken Cumhuriyetçi'nin sadece başkan olarak işini yaptığını öne sürüyor. Donald Trump, o dönemlerde iddiaları Caroll için “Tipim değil” diyerek reddetmişti. Hakim, tecavüzün gerçekleşip gerçekleşmediğinin, hakaret iddialarının yanı sıra yeni davanın merkezinde yer aldığını söyledi.