24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.09.2022 09:10 | Son Güncelleme: 01.09.2022 11:26

Yunanistan şikayet etti, NATO 30 Ağustos paylaşımını sildi

NATO Müttefik Kara Komutanlığı; 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yaptığı Twitter paylaşımını, Yunanistan'dan gelen tepki sonrası kaldırdı
Yunanistan şikayet etti, NATO 30 Ağustos paylaşımını sildi

NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nın sosyal medya hesabından önceki gün 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak için bir gönderi paylaşıldı. Türk askerlerinin fotoğrafının bulunduğu gönderide, Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabı etiketlenerek Türkçe olarak, "Zafer Bayramınız kutlu olsun" denildi.

Paylaşımın devamında İngilizce, "Bugün Türk bağımsızlığının 100. yıl dönümü. Zafer ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalarında NATO ve ötesindeki Türk müttefiklerimizin yanındayız" ifadeleri kullanıldı.

NATO'nun söz konusu paylaşım Yunan medyasında ses getirdi buldu. Daha önemlisi tepkiler üzerine Atina harekete geçti. Kathimerini'nin haberine göre Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, ittifakın daimi temsilcisinin paylaşımı kınayan bir şikayette bulundu. Bakanlık, Yunan ordusunun benzer bir şikayeti Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Karargahı'na sunacağını açıkladı. Yunanistan’ın açıklamasından saatler sonra, kutlama mesajı içeren paylaşım silindi.