09 Ekim 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.07.2022 15:25 | Son Güncelleme: 27.07.2022 15:32

Yunanistan yanıyor: Büyük ekolojik felaket

Yunanistan'ın Meriç bölgesindeki Sofulu beldesinde çıkan ve Dadia Ormanı Milli Parkı'na sıçrayan yangın yedinci gününde devam ediyor. Hava koşulları alevlerin söndürülmesini engelliyor
Yunanistan yanıyor: Büyük ekolojik felaket

Yunanistan 1 haftadır orman yangınlarıyla boğuşuyor. Dadia Milli Parkı’ndan yükselen alevler ve kara bulutlar, Edirne’nin Meriç ilçesine bağlı sınır köylerinden görülebiliyor.Yunan basınındaki haberlere göre, bölgenin sık orman örtüsü ile kaplı olması ve rüzgarın sık sık yön değiştirmesi yangınla mücadeleyi zorlaştırdı.

25 dönüm kül oldu

Dadia'da yangında zarar gören bölgenin yaklaşık 25 bin dönüm olduğu tahmin ediliyor. Büyük ekolojik felaket"değerlendirilmesi yapılan yangınla mücadele, bugün de itfaiye ve askeri birimlerin çabaları ile söndürülmeye çalışılıyor.

AB yardım çağrılarını cevap verdi

Yunan makamları yangını söndürmek için Avrupa Birliği’ne (AB) yardım çağrısı yaptı. İtalya’dan 2 söndürme uçağı ile komşu Bulgaristan dahil 6 ülkeden 250 itfaiye eri ve araçları gönderildi. Yunan yetkililerinin son resmi açıklamasına göre; yangına havadan 6 uçak, 9 helikopter ile 68 itfaiye söndürme aracı ve 320 personel 13 takım halinde müdahale ediyor.