20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 19.02.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Z Kuşağı’na göre gülen yüzün vadesi doldu

Twitter’ın en çok kullanılan emojisi hakkında Z Kuşağı karar verdi: Cool değil. Yeni nesil çok güldüğünü belirtmek için yeni bir emoji belirledi
Z Kuşağı’na göre gülen yüzün vadesi doldu

Gülmekten gözünden yaşlar gelmek anlamına gelen emojiyi mesajlaşırken sıkça yollayanlara kötü bir haberimiz var: Bunu kullanmak artık havalı değil. Elbette “Ne zaman havalı olmuştu ki” diye sorabilirsiniz. Meraklısı değilseniz diyecek bir şey yok. CNN’de yayımlanan son günlerde özellikle TikTok’ta yapılan yorumlarda bir grup trendle beraber bu emojinin de ‘cool’ olma statüsü elinden alındı (Haftanın diğer kaybedenleri skinny jean’ler ve saçı yandan ayırmak olarak belirlendi). Zaten Z kuşağının yorumlarına bakılırsa bu emojiyi anne-babalarının kullandığını gördükleri an hemen bırakmışlar.  Resmi adı “Sevinç Gözyaşlarıyla Islanmış Yüz” olan bu figür, Twitter’daki kullanımları ölçen Emojitracker verilerine göre şu an en çok kullanılan emoji. Emojipedia’nın 2020 listesinin de zirvesindeydi. Üstelik bu gelip geçici bir heves de değil. Apple 2017’de ABD’de en çok kullanılan emoji olarak yine bunu ilan etmişti. 

Samimiyetsiz

İnternet dilbilimcisi Gretchen McCulloch, Sevinç Gözyaşlarıyla Islanmış Yüz’ün kendi başarısına kurban gittiğini söylüyor: “Dijital kahkahayı yıllar boyunca aynı şekilde kullanırsanız samimiyetsiz bulunmaya başlar. Aşırı kullanımdan dolayı abartının gücü azalır.” Belki de Z Kuşağı bu yüzden farklı gülmeye karar vermiştir. Peki gidenin yerini kim almış: ‘Kurukafa emojisi’... Çünkü yeni nesil gülmekten öldüklerini belirtmek için kurukafayı uygun bulmuş. ‘Gözyaşları boşalarak ağlayan’ da kabul edilebilir seçenekler arasında. Ama ‘yerlere yatarak gülmekten ağlamak emojisi’ asla kabul görmüyor artık, parmağınız ona yönelirse hemen durdurun.