26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Giriş: 04.03.2022 22:50 | Son Güncelleme: 05.03.2022 14:09

Zelenskiy 7 şehrin meydanlarındaki göstericilere seslendi: Sessiz kalmayın

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Tiflis, Paris, Lyon, Bratislava, Frankfurt, Vilnius ve Prag kentlerinde yapılan Ukrayna’ya destek mitinglerine video konferans yöntemiyle hitap etti
Zelenskiy 7 şehrin meydanlarındaki göstericilere seslendi: Sessiz kalmayın - Resim: 1

7 kentte meydanlarda Ukrayna'yı desteklemek için toplanan göstericilere dev ekranlardan seslenen Ukrayna Devlet Başkanı, Rusya-Ukrayna savaşında ülkesinden hayatını kaybedenlerini rahmet ve saygıyla andıklarını söyledi.

Zelenskiy 7 şehrin meydanlarındaki göstericilere seslendi: Sessiz kalmayın - Resim: 2

Avrupa toplumuna Ukrayna'ya destek vermeye çağrısında bulunan Zelenskiy, "Avrupa halkına şunu söylemek istiyorum; sessiz kalmayın. Sokaklara çıkıp Ukrayna'yı desteklemenizi, çabalarımızı ve mücadelemizi desteklemenizi istiyorum" ifadesini kullandı.

Zelenskiy 7 şehrin meydanlarındaki göstericilere seslendi: Sessiz kalmayın - Resim: 3

Bugün Ukrayna'nın ayakta durabilmesinin Avrupa için son derece büyük önem taşıdığını vurgulayan Zelenskiy,  "Çünkü Ukrayna, kendi ayakları üzerinde durmazsa Avrupa da ayakta duramaz. Biz düşersek, siz de düşersiniz. Bu yüzden lütfen sessiz kalmayın, buna göz yummayın' dedi.

Zelenskiy 7 şehrin meydanlarındaki göstericilere seslendi: Sessiz kalmayın - Resim: 4

Zelenskiy "Ukrayna'yı desteklemek için dışarıya çıkın ve eğer kazanırsak, eminim ki kazanacağız, bu tüm demokratik dünyanın zaferi olacak, özgürlüğümüzün zaferi olacak, ışığın karanlığa, özgürlüğün köleliğe karşı zaferi olacak. Ve eğer kazanırsak, biz de Avrupa kadar müreffeh olacağız ve Avrupa, bu şanlı zaferle daha da huzurlu olacak" diye konuştu.

.