08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.07.2024 21:35 | Son Güncelleme: 24.07.2024 21:48

Zelenskiy: Çin'in Rusya'ya silah vermeyeceği doğrulandı

Ukrayna lideri Zelenskiy, Dışişleri Bakanı Kuleba'nın Çin ziyaretini değerlendirdi. Zelenskiy, "Çin'in Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklediğine dair açık bir sinyal var. Aynı zamanda Çin'in Rusya'ya silah sağlamayacağı da doğrulandı" ifadelerini kullandı
Zelenskiy: Çin'in Rusya'ya silah vermeyeceği doğrulandı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Çin'in Rusya'ya silah vermeyeceği konusunun, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın Çin'deki temasları sırasında da doğrulandığını bildirdi. Zelenskiy gece saatlerinde Ukrayna halkına hitaben paylaştığı geleneksel görüntülü mesajında, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

Konuşmasında Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'nın Çin'de resmi temaslarda bulunduğunu hatırlatan Zelenskiy, bunun uzun bir aradan sonra Çin'e gerçekleştirilen ilk üst düzey ziyaret olduğunu vurguladı. 

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in daha önce kendisine, Çin'in Rusya'ya silah vermeyeceğini söylediğini kaydeden Zelenskiy, bu konunun Kuleba'nın temasları sırasında da doğrulandığını bildirdi. Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı: "Çin'in Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklediğine dair açık bir sinyal var. Aynı zamanda Çin lideri Şi Cinping'in bana Çin'in Rusya'ya silah sağlamayacağını söylediği de doğrulandı. Ukrayna'ya döndükten sonra Bakan'dan ayrıntılı bir rapor bekliyorum."

Kaynak: AA