25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.05.2022 13:34 | Son Güncelleme: 15.05.2022 13:42

Zelenskiy Eurovision başarısını kutladı: Mariupol’un ev sahipliği için elimizden geleni yapacağız

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 2022 Eurovision birincisi Kalush Orchestra ve ülkesinin zaferini kutladı. 2023'te Eurovision'a Mariupol'da ev sahipliği yapmak istediklerini söyleyen Zelenskiy, "Düşmanla savaşta muzaffer akorumuzun çok uzak olmadığından eminim" dedi
Zelenskiy Eurovision başarısını kutladı: Mariupol’un ev sahipliği için elimizden geleni yapacağız

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Eurovision Şarkı Yarışması’nda birinci olan Kalush Orchestra’nın galibiyetini kutladı. Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda da zaferin çok uzak olmadığını belirtti.  Zelenskiy, savaşın harap ettiği ülkesinin, gelecek yılki Eurovision finalini Mariupol'da gerçekleştirmek için elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi. 

"Cesaretimiz dünyayı etkiliyor"

Dün gece Kalush Orchestra’nın yarışmayı kazanmasının ardından Zelenskiy, ülkesini Telegram mesajıyla kutladı. Mesajda, “Cesaretimiz dünyayı etkiliyor, müziğimiz Avrupa'yı fethediyor! Önümüzdeki yıl Ukrayna Eurovision'a ev sahipliği yapacak. Eurovision katılımcılarını ve konuklarını bir gün Mariupol'da ağırlamak için elimizden geleni yapacağız. Düşmanla savaşta muzaffer akorumuzun çok uzak olmadığından eminim” ifadeleri yer aldı.

Halk oylamasında en yüksek puanı aldı

Kalush Orkestrası'nın şarkısı Stefania, büyük finalde yarışan 25 sanatçı arasında birçok insanın favorisi oldu. 40 ülkedeki ulusal jüri oylamasında İngiliz TikTok yıldızı Sam Ryder lider olsa da kısa mesaj ve Eurovision uygulaması aracılığıyla yapılan halk oylaması Ukrayna’yı zirveye taşıdı. Halk oylamasında 439 puan alan Ukrayna, 66. Eurovision yarışmasında şimdiye kadar alınan en yüksek seyirci oyunu aldı. 

(Kaynaklar: The Guardian, Telegraph, AA)