20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.08.2024 10:41 | Son Güncelleme: 18.08.2024 10:44

Zelenskiy: Kursk’taki pozisyonumuzu güçlendiriyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Ukrayna ordusunun Rusya’nın Kursk bölgesinde ele geçirdiği yerlerde pozisyonunu güçlendirdiğini açıkladı. Zelenskiy, “General Syrskyi ayrıca kuvvetlerimizin Kursk bölgesindeki mevzilerinin güçlendirilmesi ve stabilize edilen alanın genişletilmesi konusunda dedi
Zelenskiy: Kursk’taki pozisyonumuzu güçlendiriyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna ordusunun Kursk’taki faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Zelenskiy faaliyetlerin idtedikleri gibi gittiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

General Syrskyi Kursk bölgesindeki ilerleyişimizin devam ettiğini bildirdi. Operasyon tam da beklediğimiz gibi gelişiyor. Ukraynalıların cesareti büyük işler başarıyor. Şimdi mevzilerimizi güçlendiriyoruz. Varlığımızın dayanak noktası giderek güçleniyor. Rus askeri personelini yakalayan ve böylece Rusya'nın elindeki savaşçılarımızın ve sivillerin serbest bırakılmasını sağlayan tüm askerlerimize ve komutanlarımıza teşekkür ediyorum. General Syrskyi ayrıca Kuvvetlerimizin Kursk bölgesindeki mevzilerinin güçlendirilmesi ve istikrara kavuşturulan alanın genişletilmesi konusunda da bilgi verdi.

Kaynak: DHA