29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.06.2023 21:44 | Son Güncelleme: 24.06.2023 21:53

Zelensky: Rus şehirlerini ele geçirmenin ne kadar kolay olduğunu gördük

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun Wagner ile anlaşmaya varıldığını açıklamasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky açıklama yaptı, "Rus şehirlerini ele geçirmenin ne kadar kolay olduğu görüldü" dedi
Zelensky: Rus şehirlerini ele geçirmenin ne kadar kolay olduğunu gördük

Wagner isyanıyla ilgili açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Kremlin'e yüklendi. Zelensky, yaptığı açıklamada "Bugün kesinlikle sessizliğin olmaması gereken bir gün. Ve kesinlikle liderliğe ihtiyacımız var. Bugün dünya, Rusya'nın patronlarının hiçbir şeyi kontrol etmediğini gördü. Hiçbir şeyi. Tam bir kaos. Herhangi bir öngörülebilirliğin tamamen yokluğu. Ve bunlar tamamen silahlarla dolu Rus topraklarında yaşanıyor" şeklinde konuştu.

Rus şehirlerini ele geçirmenin kolaylığı görüldü

Zelensky, bugün tüm Rus haydutların, paralı askerlerin ve oligarkların Rus şehirlerini ele geçirmenin ne kadar kolay olduğunu gördüklerini de sözlerine ekledi.

Batılı ortaklarını bir kez daha Ukrayna'yı desteklemeye ve uçak ve silahlarla Avrupa'yı korumasına yardımcı olmaya çağırdı. Sonrasında da Ukraynaca'dan Rusça'ya geçerek şöyle dedi: "Kremlin'den gelen adam belli ki çok korkuyor ve muhtemelen bir yerlerde saklanıyor, kendini göstermiyor. Artık Moskova'da olmadığından eminim"

Zelenskiy, açıklamasının devamında "Neden korktuğunu biliyor çünkü bu tehdidi kendisi yarattı. Tüm kötülükler, tüm kayıplar, tüm nefret dahil bu unsurları yayan odur"