09 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.07.2023 10:10 | Son Güncelleme: 12.07.2023 10:39

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Veliyi ikna etmek için gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz

Dün akşam bir canlı yayında kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin "Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum" diyebildiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Veliyi ikna etmek için, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz" dedi
Milli Eğitim Bakanı Tekin: Veliyi ikna etmek için gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz

Katıldığı bir canlı yayında eğitim sistemiyle ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kız okulları kurmanın, kız çocuklarını karma okullara göndermek istemeyen velileri ikna etmek için bir çözüm yolu olabileceğini söyledi. Bazı velilerin kız çocuklarını "Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum" diyerek okula göndermediklerini söyleyen Tekin, "O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli" ifadelerini kullandı.

Karma eğitim esastır

Karma eğitimin esas olduğunu aktaran Tekin "Ama bu tür gerekçelerle, yani eğitimin, okullaşma oranının artması anlamında bu tür tedbirleri almak gerekiyorsa beraber alalım" ifadelerini kullandı. Tekin, karma eğitime karşı olmadığını söyleyerek, "Tam tersine özgürlükçüyüm, karma eğitim isteyen veliler için de kuşkusuz o olacak. Zaten bizim Milli Eğitim'in temel kanununda öyle diyor, karma eğitim esastır ama benim asli görevim, okullaşma oranını artırmaktır" diye konuştu.