23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.03.2023 13:36 | Son Güncelleme: 08.03.2023 15:00

ÖSYM: 4 ilde YKS yapılmayacak

ÖSYM, depremlerin yaşandığı Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yapılmayacağını açıkladı. Adaylar istedikleri illeri tercih edip sınava girebilecek
ÖSYM: 4 ilde YKS yapılmayacak

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre depremlerden en çok etkilenen illerden Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'da YKS sınavı yapılmayacak. Adaylar eğer isterlerse farklı bir ili tercih edip sınava girebilecekler. Sınava, bu illerdeki merkezlerde girmek için tercihte bulunan adayların, sınav merkezi tercihlerini güncellemeleri gerekiyor. 2023-YDS/1 sınavının da iptal olduğu bu illerde, YDS sınavına girmek için tercihte bulunan ancak belirtilen sürede sınav merkezi tercihini güncellemeyen adaylardan sınav merkezi Adıyaman olanlar Şanlıurfa'da, Hatay olanlar Adana'da, Kahramanmaraş olanlar Gaziantep'te, Malatya olanlar Elazığ'da sınava alınacak.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve afet bölgesi ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Sivas-Gürün olan adaylardan sınav ve başvuru hizmeti ücreti alınmayacak.

 

 

Kaynak: AA