08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.05.2024 22:05 | Son Güncelleme: 01.06.2024 00:22

127 yıllık markayı hayata döndürecek: Chobani'nin kurucusu Hamdi Ulukaya, bira üreticisi Anchor Brewing'i satın aldı

Chobani CEO'su Hamdi Ulukaya, geçen yaz faaliyetlerini durduracağını açıklayan San Francisco merkezli 127 yıllık bira üreticisi Anchor Brewing Company'yi satın aldı. Ulukaya, "Anchor Brewing'i hayata döndürmek için San Francisco halkıyla birlikte çalışmaktan onur duyuyorum" dedi
127 yıllık markayı hayata döndürecek: Chobani'nin kurucusu Hamdi Ulukaya, bira üreticisi Anchor Brewing'i satın aldı

ABD'de yoğurt üreticisi Chobani'nin kurucusu Türk asıllı iş insanı Hamdi Ulukaya, 127 yıllık geçmişi bulunan Anchor Steam birasını üreten Anchor Brewing Company'yi satın aldı. Amerika'nın ilk butik birası olarak anılan ikonik San Francisco bira markasının üreticisi Anchor Brewing Company, geçen yaz faaliyetlerini durduracağını duyurmuştu.

Anchor Brewing Company'nin varlıklarını açıklanmayan bir miktar karşılığında satın alan Ulukaya, "San Francisco ve Anchor Brewing için ne kadar heyecan verici bir dönem. İkisi de yeniden doğuşun büyüsünü yaşıyor. Ben bu şehre, onun tarihine, cesaretine ve çekiciliğine aşık oldum. Böyle yerlerde doğan markaların inanılmaz derecede özel olduğuna ve değer verilmesi, saygı duyulması ve sevilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi. 

Chobani'nin kurucusu şöyle devam etti: "San Francisco, Anchor Brewing'in kalbinde yer alıyor ve Anchor, bu şehri harika yapan şeylerin çoğunu bünyesinde barındırıyor. Bu şehrin ve onun özel ve eşsiz bir ruha sahip zengin insan topluluğunun bir parçası olduğum için alçakgönüllü ve heyecanlıyım. Anchor ve onun San Francisco'nun yolculuğundaki rolü hakkında çok şey öğrendim ve bunu yapmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Bu muhteşem yeniden canlanma öyküsünü desteklemek için elimden geleni yapıyorum.” San Francisco'da ve dünyada pek çok kişinin uzun zamandır sevdiği ikonik markayı geri getirmeyi planladığını söyleyen Ulukaya, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda da "Anchor Brewing'i hayata döndürmek için San Francisco halkıyla birlikte çalışmaktan onur duyuyorum" ifadelerini kullandı. 

Geçmişi 1896'ya dek uzanan Anchor, en çok Anchor Steam birası, ünlü bira fabrikası ve Potrero Hill semtinde geçen Temmuz'da kapanan Public Taps meyhanesiyle tanınıyor.