19 Mart 2024, Salı
Haber Giriş: 05.07.2022 16:36 | Son Güncelleme: 05.07.2022 16:56

Airbnb Parti Evi dönemini bitirdi

Dünya çapında milyonlarca müstakil ev, daire ve kamp alanı üzerinden kiralama hizmeti sunan Airbnb, pandemi uygulamasını kalıcı hale getirdi. California merkezli şirket, mülklerdeki parti ve etkinlikleri yasakladı. İyi haber ise 16 kişilik doluluk oranı tamamen kaldırıldı
Airbnb Parti Evi dönemini bitirdi

Airbnb, açık davetli ev partileri de dahil olmak üzere "kargaşaya yol açan partileri ve etkinlikleri" yasakladığını duyurdu. Buna göre Parti Evi niteliğindeki mülkler, kuralları ihlal eden misafirler için ciddi sonuçlarla, kesinlikle yasak olmaya devam edecek. Bu çerçevede geçen sene Airbnb, platformun kurallarını çiğneyen 6 bin 600'den fazla kişinin hesabını askıya aldığını açıkladı. Cezalar, kişinin Airbnb hesabının askıya alınmasından başlayıp platformdan tamamen kaldırılmasına kadar çıkıyor.

Şikayet oranı yüzde 44 düştü

Şirket, 2019’da evlerinden birine düzenlenen silahlı saldırıda beş kişinin ölmesinin ardından parti evlerine zaten geçici bir yasak getirmişti. Ertesi yıl pandemiyle birlikte ev partilerine yönelik yasak küresel bir boyuta ulaştı.

Ağustos 2020’de kuralın getirilmesi ile partilere dair şikayet oranında yıllık yüzde 44’lük bir düşüş olduğunu duyuruldu.

İhbar hattı kullanılıyor

Kiralama platformu, komşuların ve çevredeki insanların partileri bildirmesi için bir ihbar hattı da işletiyor. Expedia'nın sahip olduğu Vrbo gibi diğer kısa süreli tatil evi kiralama platformlarının da büyük ve gürültülü partileri engellemek için benzer politikalar izliyor.

Sert kuralları var

Vrbo'nun politikasına göre seyahat eden kişi yetkisiz veya rahatsız edici bir etkinliğe ev sahipliği yaparsa, kişinin tekrar kiralaması yasaklanabiliyor. Şirket politikası net: Bir ev partisi etkinliği can sıkıcı hale gelirse ve bir mülk sahibi veya mülk yöneticisi etkinliğe izin verirse, durumu değerlendirir ve web sitesinden kaldırmayı da içerebilecek uygun eylemi gerçekleştiririz.

Gürültü ölçüm sistemi kullanılıyor

Geçen yıl Airbnb, kiralama platformlarının yetkisiz ev partilerini ne kadar ciddiye aldığını göstermek için ABD'de tekrarlanan Parti evi suçluları hakkında bilgi paylaşmak için Vrbo ile bir ortaklık kurdu.. Mülkleri Airbnb, Vrbo ve diğer platformlarda yer alan bir tatil evi kiralama yönetim şirketi olan Vacasa, ev sahiplerine ücretsiz olarak bir gürültü monitörü temin ediyor.

Platformun web sitesinde; gürültü ölçüm sistemleri, misafir gizliliği göz önünde bulundurularak oluşturulmuş gizli, verimli cihazlar olarak tanımlanıyor. Hatta şu ifadelerle konuya netlik kazandırılıyor: Kiralık yazlığınızdaki gürültü seviyesi kabul edilebilir seviyenin üzerine çıkarsa, gürültü monitörü bir şeylerin yolunda gitmediğini size veya yöneticinize bildirir. Bu, misafirlerinizi takip etmenin (ve komşularınızı mutlu etmenin) kolay bir yoludur.

İlk çeyrekte 1,5 milyar dolar gelir

Pandemi sırasında milyonlarca insanın uzaktan çalışmaya geçmesi ve gezginlerin daha sık ve uzun konaklamalar için rezervasyon yapmasıyla Airbnb’nin serveti arttı. Şirket 2022'nin ilk çeyreğinde, 102 milyon gece rezervasyonu ve deneyim ile rekor kırdı ve geçen yılın ilk üç ayına göre yüzde 70 artışla 1,5 milyar dolar gelir elde etti.

16 kişilik sınır kaldırıldı

Diğer yandan, Airbnb'nin son duyurusu bu yaz büyük toplanmalar planlayan tatilciler için mutluluk kaynağı oldu. Şirket, henüz Covid-19 aşısı bulunmadan önce 2020 yazında getirilen 16 kişilik doluluk sınırını kaldırdı.

 

Kaynak: Forbes