26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.09.2022 21:45 | Son Güncelleme: 17.09.2022 22:17

Akkuyu Nükleer'de Türk firması IC ile yeniden anlaşma sağlandı

Akkuyu Nükleer AŞ, Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinde sözleşmenin feshedildiği IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ile yeniden uzlaşma sağlandı
Akkuyu Nükleer'de Türk firması IC ile yeniden anlaşma sağlandı

Mersin'de inşası devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Rusya tarafının 26 Temmuz'da iptal ettiği IC İçtaş şirketiyle mühendislik, satın alma ve inşaat anlaşmasında yeniden uzlaşma sağlandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki şirket arasındaki anlaşmayı onayladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı konuşmada, "Akkuyu ile ilgili mutabakat sağlandı. Türk firması IC ile mutabık kaldılar. Süreci hızla devam ettirerek 2023 içinde birinci ünitenin açılışını yapabileceğiz" açıklamasında bulundu. 

 IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, sözleşmenin feshine ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer vermişti: Kamuoyuna duyurulan fesih girişimi bildirisinde yalnızca şirketimiz IC İçtaş İnşaat'ın sözleşmesinin tek taraflı olarak sona erdirildiği belirtilmiştir. IC İçtaş İnşaat, Akkuyu Nükleer AŞ ile direkt hiçbir sözleşmenin tarafı olmayıp, Rus TİTAN-2 şirketi ile beraber kurulmuş olan T2-IC Ortak Girişim AŞ'nin, TİTAN-2 ile beraber eşit hak ve yükümlülüğe sahip yüzde 50 hissedarı konumundadır. Projede tüm işler her seviyede eşit hak ve sorumlulukta ortak olarak yürütülmektedir.