08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.07.2024 20:37 | Son Güncelleme: 03.07.2024 20:49

Amazon hisseleri tüm zamanların rekorunu kırdı, yükselişi fırsat bilen Jeff Bezos 5 milyar dolarlık hissesini sattı

E-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Salı günü Amazon hisselerinin tüm zamanların rekorunu kırması sonrası bu yükselişi fırsat bilerek şirketin yaklaşık 5 milyar dolar değerindeki 25 milyon adet hissesini satma kararı aldı
Amazon hisseleri tüm zamanların rekorunu kırdı, yükselişi fırsat bilen Jeff Bezos 5 milyar dolarlık hissesini sattı

Bezos, şirketin hisselerinin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı güne denk gelen Salı günü piyasa kapanışının ardından hisselerini satma sürecini başlattı.

Şubat ayında Bezos, kurucusu olduğu Amazon şirketinin hisselerini dokuz günlük işlem süresi boyunca yaklaşık 8,5 milyar dolarlık hisse satışı yapmıştı. Bu, 2021 yılından bu yana Amazon hisselerinde yaptığı ilk satış oldu.

912 milyon Amazon hissesine sahip

Bloomberg Milyarderler Endeksi'nin tahminlerine göre, bu yeni satışlar mevcut yıldaki toplam satışlarını yaklaşık 13,5 milyar dolara çıkaracak. Bu en son hisse satışından sonra bile Bezos, Amazon'un yaklaşık yüzde 8,8'ine denk gelen yaklaşık 912 milyon hisseye sahip olmaya devam edecek.

3 Temmuz 2024 itibariyle dünyanın en değerli 5 şirketi (Kaynak: companiesmarketcap.com)



Salı günkü işlemlerin sonunda Amazon'un hisse senedi fiyatı, şirketin 1997'deki ilk halka arzından bu yana gördüğü en yüksek değer olan hisse başına 200 dolardı. Yılın başından bu yana Amazon'un hisse senedi yüzde 30'dan fazla değer kazandı. Geçtiğimiz 12 ay içinde hisse senedi yüzde 51'in üzerinde bir artış gösterdi. Değerdeki bu artış, kısmen yatırımcıların Amazon'un bulut bilişim bölümünün üretken yapay zeka teknolojisinin genişlemesinden kar elde edeceği beklentilerinden kaynaklanıyor.