19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.09.2024 21:21 | Son Güncelleme: 16.09.2024 21:35

Amazon uzaktan çalışmayı bitirdi: Haftanın 5 günü ofiste çalışma zorunluluğu getiriyor

e-Ticaret devi Amazon.com, Pazartesi günü yaptığı açıklamada 2 Ocak 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere çalışanların haftada beş gün ofise dönmelerini zorunlu kılacağını duyurdu
Amazon uzaktan çalışmayı bitirdi: Haftanın 5 günü ofiste çalışma zorunluluğu getiriyor

Amazon'un CEO'su Andy Jassy Pazartesi günü yayınladığı bir notta Amazon 'un kurumsal çalışanlarına haftanın beş gününü ofiste geçirmeleri talimatını verdiğini yazdı. Bu karar, Amazon'un kurumsal çalışanlarının haftada en az üç gün ofiste olmalarını gerektiren önceki kararından önemli bir değişikliğe gittiğini gösteriyor. Şirket şimdi çalışanlarına yeni politikaya uymaya başlamaları için 2 Ocak'a kadar süre tanıyor.

Jassy, “Pandemiden önce, insanların haftada iki gün uzaktan çalışabileceği kesin değildi ve bu ileride de geçerli olacak. Beklentimiz, insanların hafifletici koşullar dışında ofiste olmalarıdır” dedi. Jassy çalışanlara gönderdiği uzun bir yazıda Amazon'un bu değişiklikleri kurumsal kültürünü güçlendirmek ve çevik kalmasını sağlamak için yaptığını belirtti. 

Dünyanın en büyük startup'ı gibi çalışmak istiyoruz

“Dünyanın en büyük startup'ı gibi çalışmak istiyoruz” diyen Jassy sözlerinin devamında “Bu, müşteriler için sürekli icat yapma tutkusu, hızlı karar alma, tutumluluk ve birbirinize ortak bir bağlılık anlamına gelir” dedi.

Bu yazılı açıklama sonrası Amazon hisseleri öğleden sonraki işlemlerde düşüş gösterdi.