28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.03.2024 23:59 | Son Güncelleme: 21.03.2024 00:11

Asya'da düşen talep Gucci'nin satışlarını baltaladı

Paris merkezli Kering çatısı altında faaliyet gösteren Gucci cephesinde işler yolunda gitmiyor. Kering, Asya ekonomilerindeki yavaşlama nedeniyle satışlarında ilk çeyrekte yüzde 20 düşmesi bekliyor
Asya'da düşen talep Gucci'nin satışlarını baltaladı

Lüks pazar son on yılda büyüdü ancak satışlar son yıllarda o kadar etkileyici bir artış gösteremedi. Gucci'nin satışlarının üçte birinden fazlasını, ekonomisi zor günler geçiren Çin'den elde ettiği tahmin ediliyor.

Kering yaptığı açıklamada özellikle Asya-Pasifik bölgesinde satışların ciddi seviyede düştüğünü kaydetti. Firmanın mali sonuçlarını 23 Nisan'da açıklaması planlanıyor.

Gucci, Kering'in geçen yıl grup faaliyet gelirlerinin üçte ikisini oluşturdu. Kering'in diğer markaları arasında Yves Saint Laurent, Balenciaga ve Bottega Veneta yer alıyor.

LVMH pozitif ayrıştı

Geçtiğimiz ay Kering, 2023 yılı net kârının yüzde 17 oranında düştüğünü bildirdi. Şirketin hisseleri geçtiğimiz yıl yüzde 23'ten fazla değer kaybetti.

Buna karşılık, Louis Vuitton, Moët & Chandon ve Hennessy'nin sahibi olan büyük rakibi LVMH, 2023 yılı için beklenenden daha yüksek satışlar açıkladı.

Hermes ayrıca geçen yılki rekor yıllık satışlarını dünya çapındaki tüm çalışanlarını ikramiye ile ödüllendirme planlarıyla kutladı. Sonuçlar lüks pazarda dayanıklılık gösterirken, Gucci'nin ekonomik baskılara karşı daha savunmasız olan genç, istekli müşterileri hedeflediği biliniyor.

Geçtiğimiz yıl Kering, Jean-François Palus'u icra kurulu başkanı ve Sabato De Sarno'yu kreatif direktör olarak atayarak Gucci'nin üst yönetimini değiştirdi.

Ancora koleksiyonunun ilk ürünleri Şubat ayı ortasında satışa sunuldu.

Kering'den yapılan açıklamada koleksiyonun son derece olumlu karşılandığı belirtildi.