16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.06.2024 13:41 | Son Güncelleme: 22.06.2024 13:51

Bakan Şimşek: Motokuryenin gelirine, garsonların bahşişine yeni vergi yok

Bakan Şimşek, yeni düzenleme ile motokurye faaliyetlerinden doğan ticari kazançların basit usulde vergilendirileceğini, bahşiş gelirlerinin normal ücret geliriyle ilişkilendirilmeyeceğini ve hizmet bedelinden ayrı gösterilerek KDV’ye tabi olmayacağını belirtti
Bakan Şimşek: Motokuryenin gelirine, garsonların bahşişine yeni vergi yok

Yapılan açıklamaya göre Hazine ve Maliye Bakanlığı, bahşiş ve motokurye gelirlerinin vergileme usulünde, sektörden gelen talep üzerine kolaylık sağlayacak. Bahşiş ödemeleri, hizmet bedelinin yüzde 10'unu aşmaması şartıyla ödeme belgelerinde bu bedelden ayrı gösterilecek ve KDV'ye tabi tutulmayacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de söz konusu düzenlemeyle ilgili X hesabından açıklama yaptı.

Şimşek, sosyal medya hesabından bakanlığın açıklamasıyla ilgili haberi alıntılayarak yaptığı paylaşımda, "Motokuryenin gelirine, garsonların bahşişine yeni vergi yok, muafiyet getiriyoruz. Moto kurye faaliyetleriyle bahşiş gelirlerinin vergilendirilmesini kolaylaştırıyoruz. Düzenleme ile motokurye faaliyetlerinden doğan ticari kazançlar basit usulde vergilendirilecek, bahşiş gelirleri normal ücret geliriyle ilişkilendirilmeyecek ve hizmet bedelinden ayrı gösterilerek KDV’ye tabi olmayacak" ifadelerini kullandı.