10 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.04.2023 14:03 | Son Güncelleme: 19.04.2023 16:44

Beklentileri aştı: Netflix, abone sayısını ve yıllık karını açıkladı

Netflix yılın ilk çeyreğinde 1,75 milyon abone kazandığını ve 1.3 milyon net kar elde ettiğini açıkladı. Böylece abone sayısı 232,5 milyona ulaşan yayın platformunun geliri Walll Street tahminlerini aştı 
Beklentileri aştı: Netflix, abone sayısını ve yıllık karını açıkladı

Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformlarından Netflix, 2023'ün ilk üç ayına ilişkin mali durum açıkladı. Yayın şirketi yılın ilk çeyreğinde 1,75 milyon net yeni abone kazandığını duyurdu. Ücretli üyelikler ABD ve Kanada'da 100 bin, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da 640 bin ve Asya-Pasifik bölgesinde 1,5 milyon arttı. Latin Amerika'da ise abone sayısı 450 bin azaldı. 1 Ocak - 31 Mart tarihleri arasında gerçekleşen ilk çeyrek, Netflix'in abonelerine sunduğu reklamlı seçeneğin ilk tam çeyreği oldu. Yayıncı, dönemi toplam 232,5 milyon toplam abone sayısıyla kapattı.

Netflix'in ilk çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin hissedarlara gönderdiği yazıda "İlk çeyrekte, Outer Banks S3, You S4, Ginny & Georgia S2, Soy Georgina S2, The Glory'nin yeni bölümü ve hit filmimiz Murder Mystery'nin devam filmi de dahil olmak üzere, türler arasında hikayeler geliştirme konusundaki artan yeteneğimizi gösteren birkaç büyük geri dönüş dizisi ve filmimiz oldu. Filmlerin prömiyerinden önce ve sonra beklenti ve heyecan yaratmak, pazarlama ekibimiz için önemli bir hedeftir, çünkü bu, satın alma ve elde tutmaya yardımcı olur" ifadeleri yer aldı.

Netflix gelirleri yüzde 3,7 arttı

Netflix tarafından paylaşılan gelir verileri, şirketin son üç ayda 8.2 milyar dolar para kazandığını, bunun 1.3 milyar dolarlık bölümünün net kar olarak kasaya kaldığını gözler önüne seriyor. Bu rakamlar, Wall Street gibi kuruluşların beklentilerini karşılamış oldu. Netflix gelirleri, son rakamlar dahil edildiğinde yıllık bazda yüzde 3,7 artış gösterdi.